AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı stadyum sözünü tutmadığını belirterek eleştiriyor. Eleştiri ya da düşünceyi ifade hürriyeti demokrasinin en önemli niteliklerinden biridir.

Ancak, eleştiri yaparken akıllı eleştiri yapmak, söylediklerimizi ölçüp, tarttıktan sonra acaba bu eleştiriyi yapmam doğru olur mu diye düşünmek gerekir. Özellikle iktidar partisini temsil eden İl Başkanı konumundaki birinin daha hassa olması gerekir. Zira attığı taş kendisine dönebilir, kendi kafasını yarabilir.

Doğrudur, Tanju Özcan geçtiğimiz yerel seçimlerde Bolu’ya bir stadyum sözü verdi. Ancak o sözü verdiği günden bugüne köprünün altından çok sular aktı. Örneğin, 31 Mart 2019’daki döviz kurları ile bugünlü döviz kurları aynı mı? İnşaat yapımında kullanılan malzemelerin o günkü birim fiyatları ile bugünkü birim fiyatları aynı mı? Her şeyi bir kenara bırakın o günkü bir bardak çayın fiyatı ile bukünkü aynı mı? O günden bugüne enflasyon oranı yüzde kaç olmuş? Şartlar olağanüstü bir şekilde değişmiş bu da verilen sözleri etkilemiştir.

Diyelim ki, Tanju Özcan sözünü tutmadı, stadyum yapmadı. Peki ya siz bol kepçeden atıp tutan, iktidarı Bolu’da temsil eden anlı şanlı siyasetçiler, yirmi bir yıllık AK Parti iktidarı boyunca Türkiye’nin profesyonel liglerde takımı olmayan illerine bile modern stadyumlar yapılırken neredeydiniz? Üstelik üç dönem Belediye de sizin yönetiminizdeyken uyuyor muydunuz? Bu şatafatlı yılları siz neden değerlendirmediniz? Aynı caddelerdeki kaldırımları her yıl yeniden bozup yapmak yerine stadyum yapabilirdiniz.

İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı belirtilen yerleri merkezi hükümet kendisi yaptığını açıklıyor. O halde Bolu’da da Tanju Özcan’ın yapmadığı ya da söz verip tutmadığını söylediğiniz stadyumu da siz merkezi hükümete yaptırıverin de Bolu halkı size dua etsin hatta gelecek seçimlerde oylarını size versin. Bolu’ya stadyum yapmak sadece Belediye’nin görevi mi? Belediye yapmamışsa siz yaptırın. Yoksa o kadar beceriniz yok mu? Ankara’da sözünüz geçmiyor mu? Siz verdiğiniz her sözü tuttunuz mu? Sadece Dörtdivan’a verdiğiniz ama hala tutmadığınız sözler yüzünden öbür taratta cayır cayır yanabilirsiniz.

Lig’den düşmek üzere olan Boluspor’u siz izlerken Tanju Özcan’ın gayretleri kurtardı. Sizler 2019’danberi yağmur duasına çıkmış gibi Tanju Özcan’ın başarısız olması için dua edip duruyorsunuz. Belki de dualarınız kabul oldu. Halbuki Bolu’yu seviyorsanız. Tanju Özcan’ın yapamadıklarını ya da sizin tabirinizle söz verip de yapmadıklarını yapmaya gayret ederdiniz. 

Mutlu Bilge
04.02.2023/İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1