Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında CHP Yüksek Disiplin Kurulundan hangi kararın çıkacağı yönündeki spekülasyonlar kamuoyunu uzun süre meşgul ederken nihayet karar açıklandı. Açıklanan karar bazı kesimlerin, “Göreceksiniz atamayacaklar.” şeklinde dillendirdikleri söylemlerini haklı çıkardı. 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Tanju Özcan hakkında partiden 1 yıl geçici çıkarma kararı verdi. Yani, Tanju Özcan’ı partiden atarmış gibi yaptı ancak atamadı. Bu karar ile birlikte özellikle Bolu’da iltidar partisini temsil edenler başta olmak üzere, bazı çevreler hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü, Bolu’da Tanju Özcan gibi çok önemli bir siyasi aktör devre dışı kalacak ve onlara gün doğacaktı.

CHP’de Tanju Özcan partiden kesin ihraç edilmiş olsaydı, CHP çok ağır bir yara alırdı. Her şeyden önce bu, CHP’nin içindeki ulusalcıları tamamen tasfiye ettiği anlamına gelirdi. Öte yandan Tanju Özcan gerek yerel siyasette ve gerekse ulusal siyasette kolay kolay gözden çıkarılabilecek bir siyasi aktör değil. Bazı istisnaları hariç tutarsak, halkın hissiyatını dışa vuran söylemleri ve bu söylemleri eyleme dönüştürmesi, ülke genelinde popüler hale getirdi. 

Yerel siyasette ise özellikle milletvekilliği döneminden itibaren günümüze kadar uyguladığı siyaset tarzı, onu destekleyen hem CHP’li hem de CHP’li olmayan geniş bir kitlenin oluşmasına yol açtı. Tanju Özcan Bolu’da CHP’den ileride bir siyasetçi.

CHP’nin Tanju Özcan’ı kesin ihraç etmesi demek, Bolu’yu hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde kaybetmesi anlamına gelirdi. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazanmak için oy kaybına tahammül olmadığı bir ortamda Tanju Özcan’ın ihracı akıl dışı olurdu.

Tanju Özcan her ne kadar “İhraç edilirsem başka partiye geçmem.” desede, Bolu’daki açılışa İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i davet ederek CHP’ye ustalıklı bir mesaj daha doğrusu bir gözdağı vermiş oldu. Neticede partiler siyaset yapmak için bir araçtır. Tanju Özcan ihraç edilmiş olsaydı kendi düşüncesine göre siyaset yapabileceği tek parti İYİ Parti’ydi.

CHP Yönetimi bu blöfü görmüş olmalı ki Tanju Özcan’ı kesin ihraç etme riskini göze alamadı. Bolu’nun son yıllarda çıkardığı en popüler ve etkili siyasetçisi olan Tanju Özcan’ın siyasi denklem içerisinde kalması, Bolu’da siyaset yapan pasif rakiplerini gözümüzün önüne getirdiğimizde Bolu’nun hayrına olacaktır. Tanju Özcan’ın rakipleri koşu parkuruna çıkmış koşucular gibi her ne kadar gerilerde kalsalar da Tanju Özcan sayesinde az da olsa koşmaya çabalamaktadırlar. 

Mutlu Bilge

27.09.2022 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1