“Devlette devamlılık esastır” sözünü hemen hemen herkes bilir. Bir yönetici ya da memur çeşitli nedenlerle görevinden ayrıldığı zaman yerine gelen, çalışmalarına ya da hizmete kaldığı yerden devam eder anlamında kullanılır.  

Ahmet Ümit’in Bolu Valiliği görevinden alınmasının ardından yerine gelen Vali Erkan Kılıç, bu “Devlette devamlılık esastır” sözünü yanlış anlamış olacak ki, hizmete devam edeceği yerde zulme devam ediyor. CHP’li Bolu Belediyesi’nin kurban bağışı kampanyasını duyurduğu bilboardları, izin alınmadığı gerekçesiyle alelacele toplattırıyor. 

İzin konusunda bu kadar hassas olan Vali Erkan Kılıç’a soruyorum; aynı bilboardları AK Partili Belediye astırmış olsaydı, yine aynı hassasiyeti gösterebilir miydiniz? Görev ve yasalara uygunluk aşkıyla yanıp tutuşabilir miydiniz? 14 seneden beri gerçekleştirilen bu bağış uygulamasında, Belediye CHP’ye geçince mi izin alınma gerekliliği akla geldi?

Sakın bu izin uygulaması, ortalıkta boy boy gezen, kerametleri kendinden menkul kimi cemaat ya da tarikatların, sahte şeyhlerin kurban paylarının Bolu Belediyesi’ne gitmemesi için olmasın? Yani insanın aklına türlü türlü sorular geliyor. Sözde cemaatler, tarikatlar ve din istismarcısı gruplar serbestçe kurban bağışı toplayabiliyorlar, bu yönde çalışma yapabiliyorlar ama her nedense bir kamu kuruluşu olan, Anayasal bir Yerel Yönetim Birimi olan Bolu Belediyesinin izin alması gerekiyor. Bu sözde cemaat ya da tarikat adına her ne derseniz deyin izin alarak mı kurban bağışı topluyorlar? Bolu Merkez ve ilçelerinde kaçına izin alıp almadıklarını sordunuz?

Bolu Valisi olarak sizin yapmanız gereken asıl şey, Bolu Belediyesi ile uğraşmak yerine bu din istismarcılarının Kurban Bayramı’nda vatandaşları sömürmesini önlemektir. Kurban Bağışlarının devletin resmi kuruluşlarına örneğin Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşu olan Türkiye Diyanet Vakfına gitmesi sağlanmalıdır.

Bu denetimsizlik, geçmişte Türkiye’nin başına çok işler açtı. Her istediği verilen, gazetelerine abone olunan, kurban derileri ve etleri bağışlanan FETÖ, 15 Temmuz’da vatana ihanet etmedi mi? Bundan hala ders almadınız mı ki, böyle yapılar oluşmaması için mücadele etmek yerine Bolu Belediyesi’nin bilboardları ile uğraşıyorsunuz. 

Ah bu valiler, bir kere olsun iktidarın il başkanı olmadıklarını, devletin valisi olduklarını hatırlasalar her şey çok daha kolay olacak ama, maalesef Tek Partili yılların bilindik senaryosunun dışına çıkamıyorlar.

Mutlu Bilge
27.06.2022 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1