Karadal; "Türk Dünyası’nın Girişimcilik Ekosistemini Güçlendirmeliyiz
SİYASET, 04 Mart 2025 04:58Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Himmet Karadal, Kazakistan’ın Mangistau eyaletinin idari merkezi Aktau’da faaliyet gösteren girişimci ve yöneticilere yönelik “Girişimcilik, Yönetim ve Organizasyon” konulu bir seminer verdi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Himmet Karadal, Kazakistan’ın Mangistau eyaletinin idari merkezi Aktau’da faaliyet gösteren girişimci ve yöneticilere yönelik “Girişimcilik, Yönetim ve Organizasyon” konulu bir seminer verdi.
Türkiye Cumhuriyeti Aktau Başkonsolosluğu’nda düzenlenen seminere, bölgedeki kurumsal işletmelerin yöneticileri, konsolosluk yetkilileri ve girişimciler katıldı. Sayın Başkonsolos Sabri Alptekin, Türk vatandaşlarının her zaman yanlarında olduklarını belirterek, bu tür etkinliklerin iş dünyasına önemli katkılar sunduğunu vurguladı.
Seminerde konuşan Prof. Dr. Himmet Karadal, en önemli üretim faktörünün insan kaynağı olduğunu belirterek, bu alana yapılan yatırımın stratejik önem taşıdığını ifade etti. Kurumsallaşma ve halkla ilişkiler bağlamında bilişim teknolojilerinin etkin kullanımına dair bilgiler paylaşan Karadal, katılımcıların işletme yönetimiyle ilgili sorularını da yanıtladı. Semineri düzenleyen Başkonsolosluk yönetimine teşekkür eden Karadal, Türk Dünyası’nda girişimcilik ekosisteminin güçlenmesi adına işbirliğine açık olduklarını söyledi.
TÜRKSOY Desteğiyle 50’den Fazla Kültürel Etkinlik
Aktau’nun 2025 yılı için “Türk Dünyası Kültür Başkenti” ilan edilmesiyle birlikte, TÜRKSOY’un desteğiyle bölgede birçok kültürel ve sportif etkinlik gerçekleştirilecek. Sempozyumlar, müzik konserleri, fotoğraf ve resim sergileri, tiyatro festivalleri, dans gösterileri gibi toplamda 50’den fazla organizasyon düzenlenecek. Bu etkinliklerle Türk Dünyası’nın zengin kültürel mirasının uluslararası alanda tanıtılması amaçlanıyor.
Türkiye’nin Teknokent Deneyimi Türk Dünyası ile Paylaşılacak
Seminerde girişimcilik ekosistemine dair önemli veriler paylaşan Prof. Dr. Karadal, Türkiye’de 2001 yılından bu yana faaliyette bulunan 105 Teknokent ve 32 TEKMER’in, inovasyon ve teknoloji odaklı girişimciliğe büyük katkı sağladığını belirtti. Türkiye genelinde 105 Teknokent’te faaliyet gösteren 11.443 firmanın, 100 binden fazla Ar-Ge personeli istihdam ettiğini, 2.133 patent tescili yapıldığını ve toplam 759,8 milyar TL değerinde satış gerçekleştirildiğini aktardı. Ayrıca, Türkiye’nin 25 yıllık Teknokent yönetimi deneyiminin Türk Dünyası ile paylaşılmasının önemine dikkat çekerek, CEOTEKMER olarak bu alanda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
Başkonsolosluk, semineri sosyal medya hesaplarından şu şekilde duyurdu: "Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Himmet Karadal, Aktau’da yatırım ve iş dünyasına yönelik ‘Girişimcilik ve Organizasyon’ konularında önemli bir seminer gerçekleştirmiştir. Hocamıza,Başkonsolosluğumuzdaki bilgilendirme çalışmaları ve katkıları için teşekkür ediyoruz."
SİYASET, 04 Mart 2025 04:58
Yorumlar (0)

Çelikkol; "Milli ekonomiyi sabotaj girişimine geçit yok"

Atalarına layık torunlar; Okçulukta il birincisi ve il üçüncüsü Dörtdivan’dan

Başkan Özcan’dan Ramazan Bayramı mesajı

Mehmet Çongar toprağa verildi

Mehmet Çongar hayatını kaybetti

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Bolu'da

MHP'den dev iftar

İsmail Akgül Sağlık Bakanı ile görüştü

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanından skandal paylaşım; Rum ağzıyla konuştu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Çanakkale Şehitlerini andı

Tanju Özcan’dan Sine-i Millete dönme çağrısı

34 konaklama tesisi kapatıldı

Dörtdivanspor 16 maç sonra yenildi

Meclisi soru yağmuruna tuttu

Kader mi alışkanlık mı?

Kaymakam Cantürk Partici değil Valiciymiş

CHP Lideri Özgür Özel, orucunu Bolulularla açtı

Başkan Efe konut sorunu için Ankara yollarını aşındırdı

Bolu'nun Vekili Soru önergesinde Bakan’a sözünü hatırlattı
