Dörtdivan’ın Polis çilesi

 

16 Eylul 2021 08:30
Dörtdivan’ın Polis çilesi

banner63

DÖRTDİVAN - Dörtdivan’da yaklaşık bir aydan beri devam eden kaldırım yenileme ve asfalt çalışmalarından dolayı trafik düzeni altüst olmuş durumda. Trafik çoğu kez tersten akarken vatandaşlar da araçlarını park edecek yer bulmakta zorluk çekiyor.

Durum böyle iken trafik polisi de vatandaşa ceza yazmak için en küçük hatayı değerlendirmeye çabalıyor. Parkın yanına tek sıra park etmiş araçların fotoğrafını çeken polis, araçlarını kaldıranlara da “artık fark etmez ceza yazacağım” cevabını veriyor. “Yeni geldim aracımı hemen alıyorum” diyene de “fark etmez ceza yazacağım” şeklinde bir cevap niyetin vatandaşa zarar vermek olduğunu gösteriyor. 

Vatandaşın çalışmalardan dolayı mecburiyetten park yapmak zorunda kaldığı, otopark ta dahi yer kalmadığı mazeretini dikkate bile almıyor. Hoşgörü denen şeyin zerresi yok. 

Unutmayalım! Polis de Jandarma da vatandaşının emrindedir. Kamu düzenini sağlamak başka bir şey, ceza yazmak için en küçük fırsatı değerlendirmek başka bir şeydir. 15 Temmuz İhaneti’nde hainlere karşı polisiyle omuz omuza mücadele eden vatandaşa karşı en küçük bir ihmali cezaya dönüştürmek vatandaşın polise bakışında onarılamaz yaralar açar. Dörtdivanlı uysal koyun değildir. Herkes, her memur, polis, jandarma ya da sıfatı her ne olursa olsun Dörtdivanlı vatandaşlara gösterilmesi gereken asgari saygıyı göstermek zorundadır. “İstediğin yere şikayet et” diyerek korkusuzluk imajı vermek bir işe yaramaz. Elbette yasalar çerçevesinde herkese davranışlarının hesabı sorulacaktır. 

İşin özü şu! Dörtdivan halkı polisin vatandaşa karşı tavrından dolayı şikayetçi. Bu yöndeki şikayet Dörtdivan Kaymakamı’na da iletildi. Aynı yöndeki şikayetimizi kamuoyu önünde Bolu Valiliği’ne ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne de buradan aktarıyoruz.

BOLU BİLGE HABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1