Uğur Akbay, “Kendisiyle mecliste siyaseten sağlıklı bir iletişim kurulamıyor”

AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Uğur Akbay, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı kastederek, “kendisiyle mecliste siyaseten sağlıklı bir iletişim kurulamıyor.” dedi. 

09 Eylul 2021 15:42
Uğur Akbay, “Kendisiyle mecliste siyaseten sağlıklı bir iletişim kurulamıyor”

banner63

BOLU - AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Uğur Akbay, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı kastederek, “kendisiyle mecliste siyaseten sağlıklı bir iletişim kurulamıyor.” dedi.

AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Uğur Akbay, ”Bugün toplantıya konu olan mevzuların bolu belediye meclisinde konuşulması gerektiğinin farkındayız ve bu nedenle bu soruları önerge olarak eylül ayı ilk toplantısında sunduk.  Ancak kendisinden net ve yazılı bir cevap alamadık, hatta aldığımız cevaplar verdiğimiz önergelerin ne kadar isabetli olduğununda bir göstergesi olarak karşımıza çıktı.” dedi.

“İHALELERDE DANIŞIKLI DÖVÜŞ MÜ VAR?”

Eylül ayı ilk Belediye Meclis Toplantısı’nda, fidanlık arazisinin kime ve hangi koşullarda satıldığını sorduklarını söyleyen Uğur Akbay, “Bu soru üzerine bu arazinin tahsis konusunun 2017 yılında spor alanı olarak belirlendiğini ifade etmiştir ki bu son derece doğrudur. AK Parti Hükümeti bu araziyi spor, sağlık ve turizm alanı olarak belirlemiştir. Buradaki gaye bu geniş alanın halkın bu amaçlarla kullanımına tahsis edilmesidir.” diyerek, “Lakin Tanju bey bu araziyi bölüp parçalayarak satma yoluna gitmiştir. Bizler kesinlikle Bolu’ya turizm tesisi yapılmasına karşı değiliz hatta bunu teşvikte ederiz. Söylemek istediğimiz şudur ki;bu arazinin sosyal amaçlı kullanılması imkanı varken bolu halkının bundan mahrum edilmesidir. Ayrıca Tanju Özcan, 90 dönümlük fidanlık arazisi için açılan ihaleyi kazanan firma ile çok önceden görüştüğünü ve firmanın araziye yapmayı planlandığı projeyi incelediğini ve hatta bu projenin yapımını 11 ay beklettiğini ifade etmiştir ki  yalnızca bu söylem dahi buranın gizli kapaklı kimsenin haberi olmadan ve canlı yayınlamadan birilerine verildiğinin açık ifadesidir. Bu nedenle önerge dahilinde ‘bu ihalelerde danışıklı dövüş mü var?’ sorusunu bir kez daha sorduklarını” İfade etti.

“İHALEYİ AYNI FİRMANIN KAZANACAĞINI ÖNCEDEN BİLDİĞİNDEN Mİ Kİ PARAYI BAŞTAN VERİYORSUNUZ?

Akbay sözlerine şöyle devam etti; “Sayın Tanju Özcan, bizzat kendisi ihaleler için ödenen ücretlerin ihale tarihi 30-31 Ağustos tarihlerini kapsamasına rağmen önceki ve sonraki organizasyonlar için bu paraların ödendiğini söylemiştir. Bu bizzat kendi ifadesidir. Bu durumda düz mantıkla ilerideki ihalelerin kime verileceği belli midir, hukuken belediyenin ileri dönük ücret ödemesi mümkün müdür? Yine Belediyede ihalelerden sorumlu memur kürsüden bir ihalenin başkanın talimatıyla iptal edildiğini aleni olarak söylemiştir ki, bu durumun izahımümkün değildir. Belediyede şu an ihaleler Başkanın inisiyatifiyle mi yapılmaktadır? Hukuk bunun neresindedir?”

“ŞEVVAL SAM KONSERİNİN ORGANİZASYONU İÇİN 393 BİN TL HARCANDIĞI RESMİ BELGELERDE GÖRÜLÜYOR.”

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen Şevval Sam Konserine de değinem Akbay; “20 yıldır cüzdanında fotoğrafını taşıdığı Şevval Sam’a belediye cüzdanından ne kadar bedel ödenmiştir? 20 yıl cüzdanında taşımanın bedelinin ağır olduğunu düşündüklerini” söyledi.

SON KONUMUZ BOLU KABAĞININ TANITIMI…

Bolu kabağının coğrafi işaret çalışmasında yapılacak olan veri toplama analiz araştırma literatür oluşturma coğrafi işaret eğitimi işi olarak tanıtım organizasyonu ihalesi yapıldığını belirten Uğur Akbay, “Ve bu ihale 370 bin bedelli bir ihaledir. Halbuki aldığımız bilgiye göre Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemiz bu işi Bolu Belediyesine bedelsiz yapma teklifinde bulunmuş iken neden böyle bir ihaleye çıkılmış, neden böyle bir bedel ödenmiştir? Evren Alankuş kimdir? Siyasi bir kimliği var mıdır? Söz konusu firma ihaleye girme şartlarını taşımakta mıdır?” diye sordu.

Akbay sözlerini “ezcümle Tanju  Özcan’ı İl Başkanımızın da dediği gib bir kez daha Türk Psikiyatristlerne emanet ederken. Ak Parti Ailesi olarak Bolu Halkının menfaatlerini korumak noktasında hassasiyetle çalışacağımız beyanla saygıyla selamlıyoruz.” diyerek sonlandırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1