“Günahlarını almayın define değil taş topluyorlarmış”

Dörtdivan Seyitaliler Yaylası’na gölet yapım işinde çalışan yüklenici firmanın define aradığına yönelik vatandaşların ihbarda bulunması ve çalışmaların durdurulmasıyla ilgili olarak Dörtdivan Kaymakamlığı bir basın açıklaması yayınladı. 

31 Ağustos 2021 15:35
“Günahlarını  almayın define değil taş topluyorlarmış”

banner63

DÖRTDİVAN - Dörtdivan Seyitaliler Yaylası’na gölet yapım işinde çalışan yüklenici firmanın define aradığına yönelik vatandaşların ihbarda bulunması ve çalışmaların durdurulmasıyla ilgili olarak Dörtdivan Kaymakamlığı bir basın açıklaması yayınladı. 

Define değil taş toplandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Gölete set çekilmesi için lazım olan taşların toplanması esnasında tepecik şeklindeki toprağın iş makinası ile kazılması sonucu, daha önce kaçak kazı yapıldığı değerlendirilen içerisi boş 2,5 x 1,5 metre ebatlarında olan bir alanın ortaya çıktığı görülmüştür. Bolu Müze Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede sit alanı ve tarihi nitelik taşıyan bir obje bulunmadığı tespit edilmiştir. Gölet yapım işine engel bir durum bulunmayıp çalışmalarına devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1