Öğrenci yok, ballı maaş var

2012 yılında bakanlar kurulu kararı ile kurulan ve kurulduğu günden bugüne dek öğrenci kaydı yapılmayan BAİBÜ Teknoloji Fakültesine atanan dekan ballı maaş almaya devam ediyor. 

11 Ağustos 2021 16:26
Öğrenci yok, ballı maaş var

banner63

BOLU - 2012 yılında bakanlar kurulu kararı ile kurulan ve kurulduğu günden bugüne dek öğrenci kaydı yapılmayan BAİBÜ Teknoloji Fakültesine atanan dekan ballı maaş almaya devam ediyor.

2011/2605 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının, 10.01.2012 tarih ve 28169 sayılı Resmi

Gazetede yayımlanmasıyla kurulan BAİBÜ Teknoloji Fakültesi sekiz yıldır öğrenci alınmıyor. Öğrenci alınmayan fakülteye atanan dekan ve idari personele sekiz yıldır düzenli maaş ödeniyor. Kapalı fakültenin dekanlığını ise Rektör Mustafa Alişarlıtarafından Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden 21.08.2019 tarihinde atanan bir akademisyen yürütüyor. Konuyu inceleyen müfettişler hazırladığı raporda, “2011/2605 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının, 10.01.2012 tarih ve 28169 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmasıyla kurulan Teknoloji Fakültesinin 2547 Sayılı Yükseköğretim

Kanununda yer alan ilke ve esaslara riayet edilmeden açıldığı; uzun zamandan beri fiilen atıl durumdaki öğrencisi olmayan bu fakültede personel istihdam edildiği ve maaşının ödendiği tespit edilmiştir” ifadelerini kullandılar.

Sekiz yıldır öğrenci alınmayan fakülteye sürekli dekan ve idari personel atayan üniversite yönetiminin konu hakkındaki görüşünü öğrenmek üzere aradığımız Rektör Mustafa Alişarlı telefonlarımıza cevap vermedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1