Dörtdivan Belediye Meclisi’nde gerilimli toplantı

Dörtdivan Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı gerilimli geçti. Toplantıda Çavuşlar Dükkanları ve Beypiliç’e satılması düşünülen arazi gündemleri gerilime sebep oldu. 

21 Mayıs 2021 18:43
Dörtdivan Belediye Meclisi’nde gerilimli toplantı

banner63

DÖRTDİVAN - Dörtdivan Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı gerilimli geçti. Toplantıda Çavuşlar Dükkanları ve Beypiliç’e satılması düşünülen arazi gündemleri gerilime sebep oldu.

TOPLANTI ÖNCESİ MAKAM ODASINDA SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

Dörtdivan Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı toplantısı öncesinde gündem de yer alan Merkez Camii önündeki Çavuşlar Dükkanları’nın kamulaştırılması konusunu görüşmek üzere bazı dükkan sahipleri Belediye’ye geldiler. Başkanın makam odasında Meclis üyeleri ve Başkan Hamza Efe ile görüşen dükkan sahiplerinden İsmail Taşdemir ve Meclis Üyesi İbrahim Danışman arasında tartışma yaşandı.

İçerideki tartışmaların ardından başlayan Belediye Meclisi toplantısında önerge oybirliğiyle kabul edildi.

BEYPİLİÇ’E SATILACAĞI İDDİA EDİLEN ARAZİ GERİLİME SEBEP OLDU

Toplantının bir diğer gündem maddesinde yer alan, Çavuşlar Mahallesi sınırları içerisinde BEYPİLİÇ’e satılcağı iddia edilen araziyle ilgili  MHP’li üye Metin Özgüven, Başkan Hamza Efe’nin birçok gündem maddesi içerisine bu konuyu sıkıştırarak meclisi oyuna getirdiğini iddia etti. Metin Özgüven özellikle BEYPİLİÇ’e karşı olduğunu buraya yapılması düşünülen tesisin beklenen istihdamı oluşturmayacağını savundu. Metin Özgüven satılması düşünülen arazinin bulunduğu bölgede kendi tarlasının zarar göreceği iddialarına da şiddetle karşı çıkarak “ben oradaki araziye muhtaç değilim, çok şükür fazlasıyla tarlam var” dedi.

Başkan Hamza Efe de cevap olarak buranın ihaleye çıkarılacağını, ihaleyi kazanana verileceğini söyledi. Toplantı sırasında BEYPİLİÇ yetkilisini telefonun sesini dışarı vererek arayan Başkan Efe, yetkiliye buraya yapmayı düşündükleri yatırımın kaç kişiye iş imkanı sağlayacağını sordu. Firma yetkilisi 70 ile 80 kişi civarında bir iş imkanı oluşturacağını belirtti. AK Partili üye İbrahim Danışman da Başkan Efe’ye “İhaleden alınana satılacaksa neden Beypiliç’i aradın” diye sordu. Hamza Efe ise talip oldukları için sorduğunu söyledi.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA SU TARİFESİNDE İNDİRM KARARI

Dörtdivan Belediye Meclisi toplantısında Şehit ve Gazi yakınlarına su ücret tarifesinde indirim yapılması yönündeki önerge oybirliği ile kabul edildi.

JANDARMANIN TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

İl Jandarma Komutanlığı’nın talebi üzerine verilen, 2027, 2286 ve 1108 numaralı parsellerde imar değişikliği yapılması önergesi, oybirliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1