F1 Türkiye Grand Prix’si, 2021 Takviminden Çıkarıldı!

Birleşik Krallık hükumetinin Türkiye’yi kırmızı bölge ilan etmesinin ardından F1 Türkiye Grand Prix’si, tekrar 2021 takviminden çıkarıldı. Konuya ilişkin ilk açıklama, 11-13 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmesi beklenen yarışın yayıncı kuruluşu ‘S Sport’ tarafından yapıldı. 

12 Mayıs 2021 13:59
F1 Türkiye Grand Prix’si, 2021 Takviminden Çıkarıldı!

banner63

Haber: Yusuf Belek

Formula 1, geçen sene 9 yıllık bir aranın ardından İstanbul Park’a geri döndü. Yapılan yarış, pandemi önlemleri nedeniyle seyircisiz olarak gerçekleştirilse de geniş kitleler tarafından ilgiyle takip edildi. Bunun üzerine; FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu), başlangıçta 2021 takvimine alınmayan Türkiye Grand Prix’sini tekrar takvime eklemişti. 11-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi beklenen yarışın yayıncı kuruluşu, yine ‘S Sport’ olarak belirlenmişti. Fakat Birleşik Krallık hükumeti, kısa bir süre önce artan COVID-19 vakaları nedeniyle Türkiye’yi kırmızı bölge ilan etmişti. Buna bağlı olarak UEFA, Şampiyonlar Ligi final maçının İstanbul’da yapılmayacağını açıklamıştı.  

İngiltere ayrıca, Türkiye’den ülkeye dönecek kişiler için 10 günlük karantina zorunluluğu getirmişti. Bu da fabrikaları İngiltere’de olan Formula 1 takımlarının, Türkiye Grand Prix’si ve Fransa Grand Prix’si arasında İngiltere’ye gitmesini olanaksız hale getiriyordu. Yaşanan gelişmeler sonrası FIA, geniş çaplı bir değerlendirme yaptı. Bunun üzerine; sonradan takvime alınan F1 Türkiye Grand Prix’si, tekrar 2021 takviminden çıkarıldı. Konuya ilişkin ilk resmi açıklama, yarışın yayıncı kuruluşu ‘S Sport’ tarafından yapıldı. Söz konusu açıklamada “11-13 Haziran tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan #F1 #TurkishGP iptal edildi. #Formula1” ifadelerine yer verildi.  

Diğer yandan; FIA, henüz Türkiye GP ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Intercity İstanbul Park, 2021 takvimine Kanada GP’si çıkarılarak eklenmişti. Yaşanan gelişmeler nedeniyle FIA’nın, tekrar Kanada’yı takvime alabileceği tahmin edildi.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1