Açılacak pazarlar belli oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelge kapsamında 8 Mayıs Cumartesi günü ilimizde açılacak pazarlar belli oldu. 

06 Mayıs 2021 22:53
Açılacak pazarlar belli oldu

banner63

BOLU - İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelge kapsamında 8 Mayıs Cumartesi günü Bolu'da açılacak pazarlar belli oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri pazaryerlerinin açılabileceği ve vatandaşların ikametlerine en yakın pazarlardan alışveriş yapabileceği bildirildi. Bolu Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Altındal, genelge kapsamında 8 Mayıs Cumartesi günü faaliyet gösterecek pazarları açıkladı. Altındal açıklamasında, “Bolu’muzda Cumartesi günü açılacak pazarlarBolu Ana Pazarı, Bahçelievler, Sağlık, Kalıcıkonutlar, Beşkavaklar, Çıkınlar,Karaçayır, Sümer’dir. Mesafeye dikkat edelim hayırlı kazançlar dilerim” dedi.

GENELGEDE BELİRTİLEN KONULAR

Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Vatandaşlarımızın yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.

Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satılabilecek, (özellikle köylülerimizin ürünleri olmak üzere), temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına ise izin verilmeyecek.

Pazar yerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellenecek.

Pazar yerlerinde satış yapacak pazarcılar, ilgili meslek odası tarafından düzenlenen mesleki faaliyet belgesi ile ticari araç görevlendirme belgesini ibraz etmek ve güzergahla sınırlı kalmak kaydıyla Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1