ABD Başkanı Biden'ın skandal soykırım sözlerine Türkiye'den tepki yağıyor

 

24 Nisan 2021 11:33
ABD Başkanı Biden'ın skandal soykırım sözlerine Türkiye'den tepki yağıyor

banner63

ANKARA — Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı dünkü telefon görüşmesinde, 1915 olayları için "Soykırım" ifadesini kullanacağının niyetini belli eden ABD Başkanı Joe Biden, "Ermeni soykırımını" resmi olarak tanıyan bir bildiri yayınladı. Açıklamada, "Suçlamak için değil, tekrarlanmasın diye bu ifadeyi kullanıyoruz" ifadesini kullandı.

"KİMSEDEN DERS ALACAK DEĞİLİZ"

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına 'soykırım' demesi üzerine ilk açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Açıklamasında sert bir tepki gösteren Çavuşoğlu, "Sözcükler tarihi değiştiremez. Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanlığı ise "ABD Başkanı'nın 24 Nisan tarihinde yaptığı 1915 olaylarına dair açıklamayı kabul etmiyor ve en şiddetli şekilde telin ediyoruz" sözleriyle tepki verdi.

"TARİHSEL GERÇEKLER YALANLARLA DEĞİŞTİRİLEMEZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Twitter hesabından sert bir açıklama yapan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: "Tarihsel gerçekler, politik beklentiler uğruna yalanlarla değiştirilemez. Bizim şanlı tarihimizde Ermeni soykırımı yoktur ve asla olmamıştır! Hiçbir somut veri ve bilgiye dayanmayan bu yalanı ortaya atanlar ve bunu kabullenenler tarihin yüz karalarıdır.

"ERMENİ SOYKIRIMI SAFSATASINI ASLA KABUL ETMİYORUZ"

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye'ye bu iftirayı atanlara, Ermeni terör örgütü ASALA'nın diplomatlarımıza karşı saldırılarına ABD'de Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar'ı 1973'de şehit ederek başladığını hatırlatırız. Türkiye olarak Ermeni Soykırımı safsatasını asla kabul etmiyoruz! Tarihle yüzleşmek istemeyen, politik hesaplaşmalarla hakikate müdahale etmeye çalışanların kirli oyunlarını aziz milletimiz bozmaya ve gerçekleri her zaman olduğu gibi gün yüzüne çıkarmaya devam edecektir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1