Özcan, Nazlıaka ve Gökçen’i ağırladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi ve kadın cinayetlerine dikkat çekme adına Bolu’ya geldi. 

09 Nisan 2021 13:28
Özcan, Nazlıaka ve Gökçen’i ağırladı

banner63

BOLU- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi ve kadın cinayetlerine dikkat çekme adına Bolu’ya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadın Kolları tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması kararlılığı ve kadın cinayetlerini durdurma hedefi doğrultusunda #YaşamHak otobüsü hazırlandı. Kampanya kapsamında otobüsle 81 ili dolaşacak olan Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, kadınlarla buluşacağını belirtti. Yola çıkan Yaşam Hak otobüsünün ilk duraklarından biri de Bolu oldu. Bu kapsamda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ilimiz Bolu’ya geldi. Gökçen ve Nazlıaka’yı İl Kadın Kolları Başkan ve üyeleri ile partililer karşıladı. Nazlıaka ile Gökçen, Bolu programına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ziyaretle başladılar.

ÖZCAN: “İSİMLERİNİN BOLU’DA YAŞAMASI KONUSUNDA HASSAS DAVRANIYORUZ”

Bolu Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Tanju Özcan,  “Aylin Hanım’ın ne kadar çalışkan olduğunu milletvekilliği döneminden biliyorum. Ekibi ile Türkiye’yi adım adım dolaşıyor. İnşallah çalışmalarınız meyvesini verecek. Bolu’daki kadın kollarına da teşekkür ediyorum, pandemiye rağmen çalışmalarına devam ediyorlar. Pandemi tamamen bittikten sonra inşallah çalışmalarımıza daha hız vereceğiz. Katledilmiş kadınların isimlerinin Bolu’da yaşaması konusunda hassas davranıyoruz. Özgecan Aslan Bulvarı, Emine Karabulut caddesi şeklinde olan caddelerin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

NAZLIAKA: “KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEDE ERKEKLERİN NASIL BİR TAVIR ALDIĞI ÖNEMLİ”

Başkan Özcan’ın ardından sözü alan Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka, “Tanju Özcan’ı burada belediye başkanı olarak görmekten çok mutluluk duyuyorum. Mecliste mücadelesiyle, duruşuyla ve performansıyla çok sevilen, beğenilen bir milletvekiliydi. Şimdi görüyoruz ki Bolu Belediye Başkanı olarak da Boluluları olabildiğince mutlu edecek uygulamalar yapıyor. Gerçekten kadına yönelik şiddetle mücadelede erkeklerin de nasıl bir tavır aldığı, erkeklerin de bu mücadele içerisinde aynı duyarlılıkla nasıl yer aldığı bizler için çok önemli. Biliyoruz ki bu kız kardeşlerimizin ismini yaşatalım, ama başka Özgecan’lar, başka Münevver Karabulutlar, başka Emine Bulut’lar olmasın. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak ‘Yaşam Hak’ adında bir proje hayata geçirmiştik, bu projede bir çağrı merkezi koyduk. Çağrı merkezimizi arayan herkese buradan ücretsiz psikolojik hizmet, ücretsiz danışmanlık hizmeti, hukuki destek hizmeti ve aynı zamanda cumhuriyet halk partili belediyelerin olduğu yerlerde de barınma ihtiyacının karşılanması noktasında yardımcı oluyoruz. Özellikle şiddet mağduru olan kadınlar kendini toplumdan çok izole ediyor, yalnızlaşıyor, kendini değersiz hissediyor. O yüzden kendilerini yalnız hissetmesinler diye kadın kolları olarak onları kollarımızla sarıp sarmalıyoruz. Bu proje oldukça ses getiren bir proje oldu. Bugüne kadar 300’e yakın kadın hayatına birebir dokundu. Yani belki biz olmasaydık o kadınlardan bir kısmı bugün hayatta olmayacaktı” diye konuştu.

GÖKÇEN: “BU SADECE KADINA ŞİDDETLE İLGİLİ BİR MESELE DEĞİL”

Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise konuşmasında,  “Kadın Kollarımızın önemli bir çalışması için Bolu’dayız. Türkiye de çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bir yandan pandemi, bir yandan ekonomik buhranla mücadele etmeye çalışıyoruz. Esnafın, işçinin, çiftçinin, gençlerin hali ortada işsiz gençlerin sorunları ortada ama bir yandan da pandemiyle birlikte artan birçok problem var. Bu problemlerin en başında da kadına yönelik şiddet geliyor. Ne yazık ki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ortaklaştığı bir kanunun üzerine yıllar geçiyor ve İstanbul sözleşmesi tek bir kişinin bir gece yarısı kararı ile feshediliyor. Kadına yönelik şiddeti önlemek, kadını şiddetten korumak, eğer koruyamıyorsa bir şekilde şiddet gerçekleşiyorsa etkili bir şekilde soruşturmak ve cezalandırmak, bunun da ötesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayarak bütüncül politikalar yürütmek formülünü sunuyordu İstanbul sözleşmesi bize. Bu sadece kadına şiddetle ilgili bir mesele değil Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gasp edilen bir iradesidir” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından CHP Kadın Kolları heyeti, Başkan Özcan’la birlikte Münevver Karabulut , Özgecan Aslan ve Emine Bulut’un isimlerinin verildiği bulvar ve caddelerin açılışını gerçekleştirdiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1