Kalenderidis: Türkiye hamleleriyle Yunanistan'ı alt etti

PKK ve FETÖ destekçisi emekli istihbaratçı Savvas Kalenderidis, Türkiye'nin istikşafi görüşmelerdeki hamleleriyle Yunanistan'ı alt ettiğini söyledi. 

22 Mart 2021 10:30
Kalenderidis: Türkiye hamleleriyle Yunanistan'ı alt etti

banner63

ATİNA - PKK ve FETÖ destekçisi emekli istihbaratçı Savvas Kalenderidis, Türkiye'nin istikşafi görüşmelerdeki hamleleriyle Yunanistan'ı alt ettiğini söyledi.

Türk ve İslam düşmanlığı ile bilinen Savvas Kalenderidis canlı bağlantıyla katıldığı bir programda Türkiye ve Yunanistan arasında devam eden görüşmeler hakkında konuştu.

Türkiye ve Yunanistan arasında yapılacak görüşme öncesi Ankara'nın Yunanistan, İsrail ve Avrupa Birliği'ne bir nota gönderdiğini söyleyen Yunan sunucu, Kalenderidis'e "Kısaca Türkiye MEB'imizin bulunduğu bölgede izin almadan bir araştırma yapmanıza izin vermeyiz dediler. Bu açıklamayı keşif temaslarının başlamasından sadece birkaç saat önce yapıyorlar bu genel olarak ne anlama geliyor?" sorusunu yöneltti.

Kalenderidis konuya ilişkin şunları söyledi:

"Bu nota elektriği İsrail'den Kıbrıs'a, Girit'e, Mora ve Avrupa'nın geri kalanına aktaracak bir elektrik akımı borusu olan euroconnector ile ilgilidir. Doğu Akdeniz'den geçmek zorunda kalacakları için Türkiye bu notayı gönderiyor. Bu bölgenin Türkiye'nin ilgilendiği deniz alanı olduğunu, Türk kıta sahanlığı olduğunu tescil ettirmek ve göstermek için. Bu 3 ülkenin Türkiye'den izin alması gerekiyor. Kısaca İsrail, Yunanistan ve AB Türkiye'den izin istemeli diyorlar."

Ankara'nın 28. meridyenin doğusundaki ve Mısır MEB'inin kuzeyindeki tüm bölgenin Türkiye'ye ait olduğunu tescillemek istediğini söyleyen Kalenderidis, "Bu bizim için kötü br işaret" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1