Okay Özcan, “bu karardan utanç duyacaklar”

CHP Bolu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Okay Özcan, feshedilen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Özcan açıklamasında, “Bu haklı mücadelelerinde kadınlarımızın yanındayız. Analarımız, eşlerimiz, kızlarımız yalnız değil” dedi. 

22 Mart 2021 03:08
Okay Özcan, “bu karardan utanç duyacaklar”

banner63

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Okay Özcan açıklamasında, “Meclis’te oy birliğiyle kabul edilmiş olan İstanbul Sözleşmesi, milletin iradesi yok sayılarak feshedilemez. 2011 yılında bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak, methiyeler düzülerek kamuoyuna açıklanan İstanbul Sözleşmesi bir gecede yok sayılması en hafif tabiriyle kadınlarımızın haklarının gasp edilmesi demektir. Cumhuriyetin aydın kadınları korkmuyor, sinmiyor, zalimlere itaat etmiyor, haklarından geri durmuyor. Onlar korku yaymaya çalıştıkça, bizim örgütlü gücümüz her geçen gün büyüyor. Onlar dallarımızı budamaya çalıştıkça, bizim köklerimiz güçleniyor. Başta TBMM olmak üzere her platformda bu sözleşmenin gereklerinin yapılmasını sağlamak için kadın hareketiyle birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bundan sonra bulunduğumuz her alan; sokaklar, mahalleler, meydanlar dahil bizim için mücadele alanıdır. Bu iptal kararından fazla değil beş-10 yıl sonra utanç duyulacak” ifadelerini kullandı.

Özcan, ''Vicdan sahibi her erkeğin annesi, eşi, kardeşi, arkadaşı olan ve yaşamın eşit ortağı olan kadınlarla beraber olacağını bir kez daha vurgulamak en tabi görevimiz. Biz, hep birlikte bu zulme dur diyeceğiz. Türkiye’ye aydınlık günleri bizler getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1