Dörtdivan'a Yarıaçık Cezaevi müjdesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Dörtdivan’a Yarı Açık Cezaevi yapılacağını söyledi. 

05 Eylul 2024 22:19
Dörtdivan'a Yarıaçık Cezaevi müjdesi

banner63

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Dörtdivan’a Yarı Açık Cezaevi yapılacağını söyledi.

Dörtdivan ziyareti sırasında açıklama yapan AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, “Burada Açık Cezaevi gibi, bir Rehabilitasyon cezaevi gibi Adalet Bakanlığımızın bir cezaevi yapma düşüncesi var. Yeri belirlendi.” deidi.

“İnşallah biz yaklaşık üç hafta önce belediye başkanım ve rektör hocamla beraber yok başkanımızı bir ziyaretimiz gerçekleşti.” diyen AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, “ YÖK Başkanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde inşallah Dörtdivanımız’a İki yıllık bir yüksekokulu, adı da Ekrem Doğanay Yüksekokuku olarak zikredilmiş oldu, İki yıllık bir yüksek okulumuzu Dörtdivanımız’a kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

İlk etapta en az dört tane bölüm açmayı planladıklarını belirten Yüksel Coşkunyürek açıklamasında, “Üniversitemize açılacak bölümlerin içerisinde Adalet Bakanlığı'na eleman yetiştirecek bölümler olacak. Bunu niye söyledim, zikrettim? Biliyorsunuz şu anda Geredemiz'de büyük bir cezaevi yapıldı, hizmet veriyor. Bu cezaevi sürekli büyüyor, genişliyor. Bolumuz’da da cezaevlerimiz var. Tabii ki cezaevleri yapıyoruz diye bir övünme olarak algılanmasın bu. Hiçbir zaman hiçbir millet bunu istemez yani. Biz de istemeyiz. Ülke olarak da istemeyiz, bölge olarak da istemeyiz. Ama bu bir ihtiyaç olduğu için söylüyorum. Burada Açık cezaevi gibi bir rehabilitasyon cezaevi gibi Adalet Bakanlığımızın bir cezaevi yapma düşüncesi var. Yeri belirlendi. Oranın Toprak Koruma Kurulundan kararları çıkartıldı. Mera komisyonundan kararları çıkartıldı. İnşallah bakanlığımız önümüzdeki yıl programını alacak ve burada büyük bir rehabilitasyon merkezi gibi bir cezaevini, açık cezaevini Dörtdivanımız’a yapmış olacak. İşte hem buraya da görev yapacak elemanlarının yetişmesi açısından işte Adalet Yüksek okulu demeyelim de yani o manada bir bölümlerin açılmasını sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1