Dörtdivan Anadolu Lisesi perişan halde

Dörtdivan tarihinin maddi olarak en yüksek tutarlı yatırımlarından biri olan ve ilk açıldığında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet vermeye başlayan Dörtdivan Anadolu Lisesi'nin son durumu Dörtdivanlılar'ı üzdü. 

28 Ağustos 2024 22:35
Dörtdivan Anadolu Lisesi perişan halde

banner63

Dörtdivan tarihinin maddi olarak en yüksek tutarlı yatırımlarından biri olan ve ilk açıldığında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet vermeye başlayan Dörtdivan Anadolu Lisesi'nin son durumu Dörtdivanlılar'ı üzdü.

2014 yılında Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet vermeye başlayan, Hükümetin Anadolu Öğretmen Liseleri'ni kapatması üzerine Anadolu Lisesi'ne çevrilen ve ardından temelli kapatılan Dörtdivan Anadolu Lisesi ve Öğrenci Yurtları, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı çürümeye terk edilmiş. Bolu Bilge Haber olarak son durumunu görüntülediğimiz Dörtdivan Anadolu lisesi ve Öğrenci yurtları perişan halde.

Okulun perişan vaziyeti daha grişte kendisini gösteriyor. Okulun hemen girişinde çatı tadilatı için indirilen ve yıllardır indirildiği yerde yağmur ve kar altında bekleyen kiremitler, darmadağın olmuş Atatürk büstü platformu, giriş kapısının kırılan camları ile yerlerdeki moloz yığınları içerisi hakkında bir fikir veriyor. İçeri girildiği andan itibaren çatıdan akan suyun duvarlarda ve zeminde bıraktığı küf ve yeşilimsi renk, duvarlardan ve tavandan kopan parçalar, boşaltılan sınıflar, eşya çıkarmak için kasıtlı kırılmış kapılar ve duvarlar içeride sanki bombalı bir saldırı olmuş izlenimi veriyor.

En fazla on yıllık bir geçmişse sahip olan Dörtdivan Anadolu Lisesi binası ve öğrenci yurtları, yıkım kararı alınmış bir bina gibi gizli bir el tarafından göz göre göre çürümeye terk edilmiş. İçerideki bütün malzemeler, ders materyalleri, sıralar ve masalar, çamaşır yıkama, kurutma ve ütü makineleri duvarlar ve kapılar kırılarak çıkarılmış ve Dörtdivan dışına gönderilmiş. Dörtdivan'ın adeta okuldan yararlanmaması isteniş gibi.

Dörtdivan'a yüksekokul kazandırılması için Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe'nin girişimleri neticesinde Dörtdivan Anadolu Lisesi'nin Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne tahsisi gerçekleştirilmiş ancak üniversiteye Dörtdivan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından enkaz teslim edilmiştir. Edinilen bilgiye göre tadilat için 10 ile 15 milyon Türk Lirası gerekiyor. Başkan Hamza Efe, tadilatın finansmanını temin edebilmek için girişimlerini sürdürüyor. Ancak eğer Milli Eğitim Müdürlüğü buraya gereken önemi vermiş olsaydı şimdi bu rakam konuşulmazdı. İlçe Mlli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, okuldakı malzemeleri istediği halde üniversiteye vermediği gibi alel acele Dörtdivan dışına gönderdi. Eğer burada bir üniversite açılacaksa az çok bu malzemelerin üniversitenin kullanımına sunulması gerekirdi.

İşin özü Dörtdivan Anadolu Lisesi, sanki bilinçli bir şekilde yok edilmeye çalışılmış. Zaten çok fazla bir kazanım elde edemeyen ve sürekli Gerede'nin gölgesinde kalan Dörtdivan'ın hiç olmazsa sahip oluğu mevcut varlıklarını koruması gerekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1