Gerede'de orman yangını

Ankara Kızılcahamam'da başlayan yangın,rüzgarın etkisiyle Gerede ormanlarına sıçradı. Ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba harcıyor, fakat alevler ormanlık alanı tehdit etmeye devam ediyor. 

21 Ağustos 2024 22:35
Gerede'de orman yangını

banner63

Ankara Kızılcahamam'da başlayan yangın,rüzgarın etkisiyle Gerede ormanlarına sıçradı. Ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba harcıyor, fakat alevler ormanlık alanı tehdit etmeye devam ediyor.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde öğle saatlerinde başlayan otluk yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alanlara ulaştı. Yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor ancak alevler şiddetini artırarak ormanlık alanı tehdit etmeye devam ediyor.

Otluk alanda korkutan alevler!

Yangın, Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde, saat 12.28 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. İlk belirlemelere göre, kuru otların bulunduğu alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının çıkış nedeni araştırılmaya devam ederken, bu bölgedeki kuru otların ve yüksek sıcaklıkların yangının hızla yayılmasına katkıda bulunduğu düşünülüyor.

Yangının başladığı nokta, Ankara-Bolu sınırına yakın bir konumda bulunuyor. Rüzgarın etkisiyle yön değiştiren alevler, hızla Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Ormanlık alanın tutuşmasıyla birlikte yangının kontrol altına alınması daha da güçleşti. Alevler, ormanlık alanı sardıkça ekiplerin müdahalesi zorlaştı ve yangının büyüklüğü endişe verici boyutlara ulaştı.

Ekipler alarm durumunda!

Yangının hızla büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Arazözler, tankerler ve iki helikopterle yapılan müdahaleler, yangının yayılmasını durdurmak için aralıksız olarak sürdürülüyor. Ancak, alevlerin ormanlık alana sıçraması, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Yangın söndürme çalışmalarına katılan ekipler, hem havadan hem de karadan yoğun bir mücadele veriyor.

Yangının Gerede'ye sıçramasının ardından Bolu Valiliği durumu yakından takip ettiklerini ve gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup, söndürme çalışmaları devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1