Göynük'te orman yangını

Bolu'nun Göynük ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın, bölgeyi tehdit etmeye devam ediyor. Yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, yangına hızlı müdahale edildiğini belirterek, yangının sabaha kadar süreceğini tahmin ettiklerini ifade etti 

15 Ağustos 2024 22:28
Göynük'te orman yangını

banner63

Bolu'nun Göynük ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın, bölgeyi tehdit etmeye devam ediyor. Yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, yangına hızlı müdahale edildiğini belirterek, yangının sabaha kadar süreceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

Yangına Hızlı Müdahale

Göynük ilçesinin Bekirfakılar köyü mevkisinde saat 12.30 civarında çıkan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İhbarın ardından, Bolu ve çevre illerden bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, dozer ve helikopter sevk edildi. Yangına ilk müdahalenin 10 dakika içerisinde yapıldığı belirtildi. Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulunarak, ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Tahliyeler Başladı

Yangının tehlikeli boyutlara ulaşması nedeniyle Yeniköy, Bekirfakılar köyünde Ayvatlar Mahallesi ve Çaylak köyünde Seferler Mahallesi'ndeki toplam 281 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edilmesine karar verildi. Tahliye edilen vatandaşlar güvenli bölgelere yerleştirildi. Polat, yangının köylere sıçramaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını ve yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti.

Yangın Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor

Yangına müdahalede 118 arazöz, 7 iş makinesi ve 9 helikopter görev alıyor. Helikopterlerin gün batımı itibariyle çalışmalarını durdurduğu, ancak gün doğumu ile birlikte yeniden çalışmalara başlayacakları bildirildi. Bakan Yardımcısı Polat, yangının yayılmasında arazinin engebeli yapısının ve rüzgarın etkili olduğunu belirtti. Polat, yangının sabaha kadar devam edebileceğini ve yangının kontrol altına alınması için ekiplerin gece boyunca çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Köyler İçin Ek Tedbirler Alındı

Yangının köylere sıçramasını önlemek için tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. Bölgede uyarılar yapılarak köylülerin güvenliği sağlanırken, iş makineleri ve arazözler köylere yakın alanlarda konuşlandırıldı. Polat, yangının etkisinin sabaha kadar azaltılmaya çalışılacağını ve hava araçlarının sabah saatlerinde yeniden devreye gireceğini belirtti. Yangının kontrol altına alınması için tüm kurumların koordinasyon içinde çalıştığını vurgulayan Polat, yangının tamamen söndürülmesi için çaba sarf edildiğini dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1