Çetin Uç Allar'ı uyardı

Gerede Belediyesi tarafından ilçeye su sağlamak amacıyla yapılan çalışma sırasında Yünlü Yaylası bölgesinde vatandaşların da yaralanması ile sonuçlanan olaylarla ilgili CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, açıklama yaptı 

07 Ağustos 2024 22:13
Çetin Uç Allar'ı uyardı

banner63

Gerede Belediyesi tarafından ilçeye su sağlamak amacıyla yapılan çalışma sırasında Yünlü Yaylası bölgesinde vatandaşların da yaralanması ile sonuçlanan olaylarla ilgili CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, açıklama yaptı.

Gerede’nin  Yünlü Yaylaları bölgesinde yaşanan olaylara derinden üzüldüğünü belirten Uç, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a yüklendi.

“Hukuka aykırı sondaj yöntemi kullanılıyor”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın hukuka aykırı davranması nedeniyle köylülerin mağduriyet yaşadığını iddia eden Uç; “Gerede Belediye Başkanı tarafından, bölgenin su kaynakları hukuka aykırı bir şekilde sondaj yöntemiyle kullanılmakta, bu durum bölgede bulunan köylülerimizin büyük bir mağduriyet yaşamasına yol açmaktadır. dedi.

"Özellikle, 1992 yılında köylülerimize tahsis edilen su kaynaklarının gasp edilmesi kabul edilemez bir durumdur." diyen Çetin Uç, "Su, temel bir yaşam hakkıdır ve bu hakkın ihlali, hem hukuki hem de insani açıdan ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Yaşanan ve ileride yaşanabilecek tüm bu sorunlarla ilgili yetkililere çağrıda bulunuyoruz”  şeklinde konuştu.

“Gelişmelerin her daim takipçisi olacağız” 

Açıklamasının son bölümünde Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ı uyaran CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç; “Derhal bu hukuksuz uygulamaya son verilmelidir. Ayrıca, söz konusu gayri hukuki duruma karşı çıkmaları dolayısıyla bir şiddet olayının yaşandığını ve bölgedeki bazı vatandaşlarımızın yaralandığını da üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Haklı olmadıkları için eşkıya gibi halkı darp etmeye çalışan suçluların ve onları bu yola sevk eden sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılması tek temennimizdir. Yaşanan elim şiddet olaylarında yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz. Köylülerimizin hakları ve huzuru için gereken tüm adımların atılması gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz. Gerede Belediye Başkanının, ilçenin tek sahibi gibi ‘Gerede beyi’ gibi davranarak herkesi baskı ve tehditle susturmaya, ezmeye çalışması kesinlikle kabul edilemez. Bizler Cumhuriyet Halk partisi olarak, Köroğlu’nun torunları olarak Gerede’de yaşanan bu gayri hukuki gelişmelerin her daim takipçisi olacağımızı ve konunun çözüme kavuşturulması için gereken tüm çabayı göstereceğimizi kamuoyuna duyuruyor, Gerede’nin ali kıran baş kesini gibi davranan belediye başkanını da uyarıyoruz!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1