Vatandaşa SEDAŞ zulmü

Elektrik hizmetlerinin özelleştirilmesinden sonra vatandaşlar kaliteli hizmet almak konusunda sıkıntılar yaşıyor. 

27 Temmuz 2024 22:19
Vatandaşa SEDAŞ zulmü

banner63

Elektrik hizmetlerinin özelleştirilmesinden sonra vatandaşlar kaliteli hizmet almak konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Bolu İli genelinde elektrik dağıtım hizmeti veren Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ), daha yerli yersiz elektrik kesintileri ve sürekli arızalarla vatandaşları mağdur ederken ve kendisini kalite standartları konusunda yeterli bir konuma getirememişken, hizmet verdiği vatandaşlara zorluk çıkarmaya, tuhaf tuhaf isteklerde bulunmaya devam ediyor. Özellikle Dörtdivan'da sorunlarının çözümü noktasında muhatap bulamayan ve kendilerini sahipsiz hisseden vatandaşlar kendilerinin sesi olmamız noktasında bize ulaşıyorlar. Biz de onların sesini duyurmaya çalışıyoruz.

Bize ulaşan İsmail Altınay isimli vatandaş, SEDAŞ'ın evinin duvarına bitişik olan saati kabul etmediğini bu nedenle abonelik vermeyeceğini, evinin etrafına duvar yapmasını ve saati de bu duvarın dışına yerleştirmesini istediğini ve ancak o zaman abonelik verebileceğini söylediğini bildirdi.

Dünya'da kendisini muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmayı hedeflemiş, çözüm odaklı değil de problem çıkarmaya programlamış kuruluşların olduğu başka bir ülke var mıdır? Nedir bu duvar merakı? Şu içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda bir duvarın maliyeti vatandaşlara ne kadara malolur, özellikle herkes ya da her köylü bu duvarı yapabilir mi? Herkesin yüzü SEDAS'ın ki gibi kuru mu? Ayrıca hangi yasaya göre vatandaşları duvar yapmaya mecbur bırakıyorsun? Vatandaş belki duvarlara karşı, hiçbir duvar ya da engel istemiyor olabilir? Sen hangi hakla vatandaşa duvar dayatması yapacak konumda buluyorsun

Senin için önemli olan, o elektrik sayacını okuyabilmen için kolay ulaşabilmendir. Eğer sen o sayaca zorlanmadan ulasabiliyorsan sorun yoktur. Ancak o sayaca kolay ulaşamıyorsan, saati yazamıyorsan, aboneyi uyarır ve gerekli şartları sağlamasını istersin. Sağlamaz ise o zaman gerekli yaptırımı uygularsın. Sayaç kolay ulaşılabilir olduğu halde sen duvar yap oraya köy dersen bu zulümdür. Vatandaş duvar yapmaz da orda bir yere de tutturabilir. Bunu da beğenmezsen o tedbiri almak senin görevin. Parayı kazanan sensin.

Kamu görevlilerine de bu kamu hizmeti gören özel şirketleri denetlemeleri ve vatandaşlara yaptıkları keyfi uygulamalara ve zulümlere engel olmaları çağrısında bulunuyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1