Hakimden sanığa; “Bir daha karşıma bu şekilde gelme”

Öz annesi ve babasına yönelik şiddette bulunduğu gerekçesiyle 7 ay önce tutuklanan Korhan Şahin, tutuklu yargılandığı Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı. 

28 Nisan 2023 16:03
Hakimden sanığa; “Bir daha karşıma bu şekilde gelme”

banner63

Öz annesi ve babasına yönelik şiddette bulunduğu gerekçesiyle 7 ay önce tutuklanan Korhan Şahin, tutuklu yargılandığı Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Ancak, sanık tahliye edildi. Mahkeme Başkanı sanığa yönelik, “Bir daha anne ve babana yönelik eylemde bulunup karşıma gelme. Bu sefer çok farklı olur” nasihati aldı. Sanık da söz verdi.

Bolu’da öz çocukları Korhan Şahin’in, kendilerini tehdit ettiği gerekçesiyle Baba Orhan Önder Şahin ile Anne İffet Şahin öz çocuklarından şikayetçi olmuş, bunun üzerine Korhan Şahin tutuklanmıştı. Olay geçen yıl Ekim ayında psikolojik tedavi gören Korhan Şahin, sabah kahvaltısında annesinin et pişirmesinin ardından, ‘Beni zehirlemek istiyorsunuz’ demesi üzerine başladı. İddiaya göre Korhan Şahin, babası Orhan Önder Şahin’den de aynı gün 10 bin lira para istedi. Olay günü polis merkezine ve savcılığa ifade veren baba Şahin, oğlu hakkında uzaklaştırma kararı verilmesini isteyerek şikâyetçi oldu.

Baba Orhan Önder Şahin, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde mağdur sıfatıyla verdiği ifadede; “Olay günü oğlum benden 10 bin lira istedi ve vermezsem beni sırtımdan bıçaklayacağını, televizyonu ve arabayı parçalayacağını söyleyip tehdit etti. Benim de ‘sana 10 bin lira veririm ama kalan mirası da ağabeyine veririm’ demem üzerine iyice öfkelendi. Bende korkumdan kendisinden şikayetçi oldum. Uzaklaştırma kararı istedim” dedi.

Bu ifadelerin üzerine oğlu, ‘Konutta veya eklentilerinde yağma’ suçlarından tutuklandı. Verdiği ifadenin ardından oğlunu sanık kürsüsünde tutuklu olarak gören baba, vicdana gelerek, “Ben yanlış anlaşıldım. Olayları abarttım. Öz oğlumdan şikayetçi değilim. Beni kesinlikle tehdit etmedi” demişti.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen K.Ş., “Ben babamdan para istediğim doğru. Ama kendisini asla tehdit etmedim. Karakolda ve savcılıkta kabul ettiğimi bile hatırlamıyorum. Böyle bir suç işlemedim. Tahliyemi istiyorum” diyerek kendini savunmuştu.

Son kez hakim karşısına çıkan ve 10 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Korhan Şahin; “Çok pişmanım. Bir daha böyle bir çirkin olay yaşatmayacağım. Annem ve babamdan özür dilerim. Olay günü aldığım uyuşturucunun etkisindeydim” dedi. Mahkeme heyeti Korhan Şahin’in suçu zincirleme olarak yaptığını ve 10 yıl cezalandırılmasına, sonra da iyi hal indirim yapılıp bu cezanın 5 yıla indirilmesine ve sonuç olarak da 4 yıl 2 ay hapis, ardından tahliyesine ve yurt dışı çıkış yasağı ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme Başkanı, “Sana cezanı verdik ama bir daha anne ve babana kesinlikle karşı gelmeyeceksin. Bu tür suçtan da karşımıza çıkmayacaksın. Bu tavsiyemiz kulağına küpe olsun” diyerek uyarıda bulundu. Şahin’de; “Kesinlikle karşınıza böyle bir suçtan çıkmayacağım. Annem ile babamdan tekrar özür diliyorum” diye cevap verdi.

 

Baba Orhan Önder Şahin, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde mağdur sıfatıyla verdiği ifadede; “Olay günü oğlum benden 10 bin lira istedi ve vermezsem beni sırtımdan bıçaklayacağımı, televizyonu ve arabayı parçalayacağını söyleyip tehdit etti. Benim de ona sana 10 bin lira veririm ama kalan mirası da ağabeyine veririm demem üzerine iyice öfkelendi. Bende korkumdan kendisinden şikayetçi oldum. Uzaklaştırma kararı istedim” dedi.

Bu ifadelerin üzerine öz oğlu, ‘Konutta veya eklentilerinde yağma’ suçlarından tutuklandı. Verdiği ifadenin ardından öz oğlunu sanık kürsüsünde tutuklu olarak gören baba, vicdana gelerek, “Ben yanlış anlaşıldım. Olayları abarttım. Öz oğlumdan şikayetçi değilim. Beni kesinlikle tehdit etmedi” demişti.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen K.Ş., “Ben babamdan para istediğim doğru. Ama kendisini asla tehdit etmedim. Karakolda ve savcılıkta kabul ettiğimi bile hatırlamıyorum. Böyle bir suç işlemedim. Tahliyemi istiyorum” diyerek kendini savunmuştu.

Son kez hakim karşısına çıkan ve 10 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Korhan Şahin; “Çok pişmanım. Bir daha böyle bir çirkin olay yaşatmayacağım. Annem ve babamdan özür dilerim. Olay günü aldığım uyuşturucunun etkisindeydim” dedi. Mahkeme heyeti Korhan Şahin’in suçu zincirleme olarak yaptığını ve 10 yıl cezalandırılmasına sonra da iyi hal indirim yapılıp bu cezanın 5 yılı indirilmesine ve sonuç olarak da 4 yıl 2 ay hapis ardından tahliyesine ve yurt dışı çıkış yasağı ile cezalandırılmasına verdi. Mahkeme Başkanı, “Sana cezanı verdik ama bir daha anne ve babana kesinlikle karşı gelmeyeceksin. Bu tür suçtan da karşımıza çıkmayacaksın. Bu tavsiyemiz kulağına küpe olsun” diyerek uyarıda bulundu. Şahin’de; “Kesinlikle karşınıza böyle bir suçtan çıkmayacağım. Annem ile babamdan tekrar özür diliyorum” diye cevap verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1