Hakkında 3 ila 5 yıl hapis cezası isteniyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Eski Müdürü Prof. Dr. Yeşim Bakar, ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan Bolu 1. Ağır ceza mahkemesinde 3 ila 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. 

31 Ocak 2023 14:24
Hakkında 3 ila 5 yıl hapis cezası isteniyor

banner63

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Eski Müdürü Prof. Dr. Yeşim Bakar, ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan Bolu 1. Ağır ceza mahkemesinde 3 ila 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Hali hazırda İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Yeşim Bakar, 2019 yılında Bolu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ‘Görevi kötüye kullanmak” davası dosyasının Danıştay 1. Dairesine gönderilmesinin ardından daire görevsizlik kararı vererek dosyayı Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesine göndermesi üzerine yargılanma yeniden görülmeye başladı. Mahkemenin, Abant İzzet Baysal Üniversitesine gönderdiği yazıya cevap geldi. Üniversitenin gönderdiği yazıda; “Yeşim Bakar’ın. Üniversiteyi 71 bin lira zarara uğrattığı belirtildi.

Duruşmaya İzmir’den SEGBİS sistemiyle tutuksuz olarak katılan İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Yeşim Bakar, mahkeme başkanının zararı giderecek misin? sorusu üzerine; “Ben üniversiteyi zarara uğratmadım. Kamu zararını da kabul etmiyorum. Zararı da gidermek istemiyorum” diye cevapladı.

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ

Prof. Dr. Bakar görev yaptığı 2014-2018 yılları arasında ‘Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki lenf ödem ünitesinde Tedavi gören hastalardan, Lenf Ödem derneği bağış adı altında para talep etmek suretiyle görevi kötüye kullanmak, yine aynı ünitede tedavi gören hastaların tedavisinde kullanılan malzemelerin ücretleri için hastalardan para almak suretiyle görevi kötüye kullanmak, Almanya’da bulunan FOELDİ COLLAGE adına Türkiye’de düzenlenen fizyoterapi kurslarının rektörlükten izin almaksızın Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilmesini sağlayarak Yüksekokul eğitim salonunun yemekhanesinin ve demirbaş malzemelerinin ücretsiz kullanılmasına neden olmak ve bu kurslarda herhangi bir görevlendirmesi bulunmadığı halde çevirmenlik ve yardımcı kurs eğitmenliği yapmak suretiyle görevi kötüye kullanmak. FoeldiCollage adına düzenlenen Fizyoterapi kurslarına kayıt yaptıran kursiyerlerden alınan bin 200 Euro eğitim ücretinin kişisel banka hesabına yatırılmasını sağlamak suretiyle görevi kötüye kullanmak’ suçlamalarıyla Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında 3-5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ESKİ REKTÖR HAYRİ COŞKUN’U SUÇLAMIŞTI

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünün talebi üzerine önce Bolu Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasının ardından dava dosyası Danıştay 1. Dairesine gönderildi. Burada incelenen dosya Danıştay 1.Dairesinin, Bolu Asliye Ceza Mahkemesine görevsizlik kararı vererek dosyayı Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Bu karar doğrultusunda Prof. Dr. Yeşim Bakar, ‘irtikap’ suçlamasıyla yeniden yargılanmaya başlandı. Hali hazırda İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık bilimleri Dekanlığını yürüten Prof. Dr. Yeşim Bakar savunmasında şu ifadelere yer verdi;

“Üzerime atılı olan bu suçların hiçbirini kabul etmiyorum. Görev yaptığım o dönemde AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun’un sözlü bilgisi dahilindeydi. Ancak benim başarılarımı çekemediler, daha doğrusu akademik çekememezlikler yüzünden hakkımda dava açılmıştır. Hakkımda rektör Coşkun tarafından iki defa kınama cezası verildi. Bunun ikisini de iptal ettirdim. Şimdi üçüncüsünü vermeye çalışıyorlar nedeni ise şu an görev yaptığım İzmir Bakırçay Üniversitesi Mustafa Berktaş ile AİBÜ’nün şu anki Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı dünürler. Bana husumet besliyorlar. Ben şu an da görev yaptığım üniversitede Rektör Adayı olduğum için yeniden dosyamı gündeme taşıdılar”

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, davayı karara bağlamak isterken, Bakar süre isteyince karara bağlanması için duruşmayı 14 Şubat 2023 tarihine erteledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1