Tanju Özcan saldırı hakkında konuştu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, makamına bıçakla gelip etrafa saldıran saldırgan hakkında düzenlediği basın toplantısında sert konuştu: “Dünyayı başlarına yıkarım” 

27 Aralık 2022 08:49
Tanju Özcan saldırı hakkında konuştu

banner63

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, makamına bıçakla gelip etrafa saldıran saldırgan hakkında düzenlediği basın toplantısında sert konuştu: “Dünyayı başlarına yıkarım”

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın makamının bulunduğu katta meydana gelen saldırıda, makam katına gelen Hakan A. bağırarak başkanla görüşmek istedi. İkazlara rağmen ortamı geren kişi cebinden çıkarttığı bıçağı savurmaya başlayınca koruma polisleri tarafından etkisiz hale getirildi. İşte olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Tanju Özcan’ın açıklamalarından önemli satır başları;

“11.30 sıralarında belediyenin ek hizmet binasındaki makam odamdayken, belediye binasındakimakam odama, kimliği belirsiz bir şahıs gelmiş. Bağırmış çağırmış. Arkadaşlarımızı tehdit etmiş ve beni aramış. Sonrapolis tarafından gözaltına alınmış.”

POLİSİN OLMASI TESADÜF DEĞİLDİ

“Öncelikle burada polis niye vardı onu söyleyeyim. Bir süredir bana yönelik tehditler çok arttı. Önüne gelen tehdit etmeye başladı. Özellikle PKK ve onun uzantıları üzerinden çok yoğun tehditler alıyorum. Bundan dolayı da belediyede benim bilgim dahilinde Emniyet tarafından korunuyorum.Polisin burada bulunması tesadüf değildi. Bu tehditlerin sonucuydu.”

TEHDİTTEN KORKMUYORUM

“Tehdit almaktan korkan bir adam değilim. Hayatım boyunca birçok tehdite maruz kaldım.Bunların boyutları çok artmaya başladı. Milletvekiliyken kendimden sorumluydum. Şuan bu binada 500 çalışan var. Bu arkadaşlarımı tedirgin edip korkutuyorlar.

“Buradaki çalışanlar bundan doğal olarak etkileniyor. Artık yeter. Şunu herkes bilsin. Bu tehditlere Tanju Özcan olarak boyun eğmeyiz. Söyleyeceğimizden geri durmayız.”

DÜNYAYI BAŞLARINA YIKARIM

“Bir yandan sığınmacı çeteleri diğer yandan PKK ve uzantıları tehdit ediyor.Yeter artık. Kendimle ilgili değil 500 çalışanla ilgili endişem var. Ama belediye çalışanlarıma bir zarar gelirse dünyayı başlarına yıkarım.”

GÜVENLİK ZAAFIMIZ VAR

“Güvenlik konusunda çok zayıfız. Şeffaf belediyecilik adına vatandaşla aramıza hiç kapı koymadan insanlar bize çok kolay ulaşabilsin dedik. Ama bundan sonra bir kısım güvenlik önlemleri almak zorunda kalacağız. Bu önlemleri şahsım için değil belediye çalışanları için almak durumundayız.”

EMNİYET MÜDÜRÜ DETAYI

“Bugün yaşanan olayıEmniyet bütün boyutlarıyla araştırıyor. Emniyet ve savcılık konu ile alakalı bilgi verecektir. Artık yeter demek istiyorum. Bu olay vesilesiylede tekrar Emniyet Müdürü’müze teşekkür ediyorum.”

DEVLETİMİZ SAHİP ÇIKIYOR

“Gerçekten devletin belediye başkanına sahip çıktığını herkese göstermiş oldu. Diğer illerde de talebim olmadığı halde polis tarafından uzaktan takip edildiğimi artık hissediyorum. Sağolsun devletimiz büyük. Seçilmiş belediye başkanlarına sahip çıkıyor.”

VIZ GİDER TIRIST GELİR

“Tehdit edenlere şunu söyleyeyim, sizin tehditleriniz bana vız gider tırıst gelir. Biz Köroğlu’nun torunları tarafından seçildik. 3 - 5 çapulcu terör örgütü üyesi bizi tehdit etse ne olur etmese ne olur.

PAZAR TEZGAHI KONUSU

“Direk gelip bağırmaya başlamış. Herhangibir başkan yardımcımızla daha önce görüşme talebinde bulunduğuna dair bende bir bilgi yok. Konunun Pazar tezgahı olup olmadığını kimse bilmiyor.”

“Şahıs da herhâlde ben oraya Tanju Özcan’ı öldürmeye geldim demeyecektir. Ben hukukçu olarak böyle bir olaya rastlamadım. Önce olay aydınlansın.”

AVM’YE GİRMEK DAHA ZOR

“Burası bir kamu kurumu. Eline silahı bıçağı alan insanlar gelememeli. Belediyeler şeffaf olsun ama bir AVM’ye girmek bile belediyeye girmekten çok daha zor.”

“Az önce bir komiser arkadaşım geldi. ‘Belimde silahım var aşağıdan giriş yaptım. Böyle bir olay yaşanmış, yine bana sen kimsin diyen yok’ dedi. AVM’ye gidiyorum. Üstümü aramaya kalktıklarımda kimliğimi gösterdiğimde kurtulabiliyorum. Mesele ben olsam önemli değil.

15 dakika önce gelseydim belki aranızda olamayacaktım.”

GÜVENLİK TEŞKİLATI

“Emniyetten özel bir talebim olmayacak ama belediye olarak kendi bünyemizde güvenlik teşkilatı kurmamız gerekecek. Birçok belediyenin var. Ben kullanmak istemedim ama artık bu olaylar beni değil çalışanları çok rahatsız ediyor.”

“Emniyet Müdürü’müz konuya çok duyarlı, benimle ilgili kim ne yazıyor ne çiziyor inanın benden daha iyi biliyor. Sayın Valimizin de hassasiyet gösterdiğini biliyorum.”

SİYASİ BİR OLAY MI

“Emniyet tüm boyutlarıyla konuyu araştırıyor. Siyasi konulardan dolayı tehdit alan biriyim. Dolayısıyla bu pazarcı işi mi başka bir iş mi ortaya çıkacaktır.”

AİLEM TEDİRGİN OLDU

Benim ailem ve belediyede çalışan birçok kişinin ailesi tedirgin oldu. Vatandaşımızdan anlayış bekliyoruz. Güvenliği biraz daha arttırmamız gerekecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1