15 yıldır kira alınmadığını AKP’li meclis üyeleri yeni öğrendi

Bolu İl Genel Meclisi Aralık ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Grup adına söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mengen İl Genel Meclisi üyesi Eyüp Beşli, Karacasu beldesinde bulunan Özel İdareye ait arsanın üzerine yapılan iş yerinden 15 yıldır kira alınmadığını belirtti. 

05 Aralık 2022 01:57
15 yıldır kira alınmadığını AKP’li meclis üyeleri yeni öğrendi

banner63

Bolu İl Genel Meclisi Aralık ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. Grup adına söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mengen İl Genel Meclisi üyesi Eyüp Beşli, Karacasu beldesinde bulunan Özel İdareye ait arsanın üzerine yapılan iş yerinden 15 yıldır kira alınmadığını belirtti.

CHP Gurubu verdikleri önergeyle Bolu İl Özel İdaresi’nin mülklerinin takipsizliğini gözler önüne serdi. İl Özel İdaresi’ne ait İstanbul Fatih’teki binadan aylık bin 400 lira, Ankara Altındağ’daki binadan ise aylık 4 bin 600 lira kira alındığını söyleyen CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, vahim bir iddiayı da gündeme getirerek; Karacasu’daki Fizik Tedavi Hastanesinin karşısındaki İl Özel İdaresine ait arsaya 15 yıl önce bina yapıldığını ve buradan da 15 yıldır kira alınmadığını iddia etti.

CHP’li Mengen İl Genel Meclisi üyesi Eyüp Beşli grup adına şu açıklamayı yaptı; “Önergelerde belirtildiği gibi mülkiyete özel idareye ait Ankara Altındağ’da ve İstanbul Fatih semtlerinde iki tane kirada olan binalarımız var. Ankara’da bulunan binanın aylık geliri 4 bin 600 TL, İstanbul’da bulunan binanın ise bin 400 TL kira geliri bulunmakta. Küçük köylerde bile bu fiyatlara kiralık ev kalmadı. Kurum her yıl devletin açıkladığı fiyatlar doğrultusunda kiraları düzenleseler de bu yeterli değil. Bizim 5 yılda bir emsal değerinde kiraya artış yapma hakkımız var. Bunun gündeme alınıp değerlendirmeye alınmasını talep ediyoruz” dedi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ ŞOKE OLDU

Beşli, şok eden açıklamasını şöyle sürdürdü; “Düzce Akçakoca’da tarla mı arsa mı ne vasıfta olduğunuz bilmediğimiz atıl vaziyette bir yer bulunmakta. Burayı nasıl kullanacağımıza dair çalışmalar başlatmak durumundayız. Karacasu’da bulunan tesis parasızlıktan kaynaklı projesi hazır olmasına rağmen yapılamıyor. Eğer Karacasu’daki tesisi faaliyete geçirebilirsek gelecek olan gelir ile Akçakoca’da bulunan yeri düzenleyebiliriz. Bunun için acil bir şekilde çalışma başlatılması gerekmekte.”

15 YILDIR KİRA ALINMADIĞINI BUGÜN ÖĞRENDİLER

“Karacasu’da bulunan eski Fizik Tedavisi Hastanesi karşında bulunan bir dükkân bulunmakta. 15 yıla yakındır işyerinden kira alınmamakta. Ruhsatının kimin üzerinde olduğu bilgisine 10 gündür ulaşamadım. İzinsiz bir şekilde dükkânın üzerine bina yapılmıştır. Önerge ile ilgili yapılan oylamada geçmişte nasılsa şimdide öyle devam etsin mi diyeceksiniz bilmiyorum. Özel idarenin menfaatlerini korumak adına bu önergeleri dikkate alınması gerekiyor.”

YÜCEER YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Beşli’nin yaptığı konuşmanın ardından İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yücer, cevap vererek; “Akçakoca’da bulunan arsa Öztürk’e ait. Özel idare adına ait değil. Sizin öyle gelmiş böyle gelmiş lafınız çok yanlış. Konuyla alakalı meclis olarak alınan bir karar alınacaksa alınır. Bir çalışma yapılsın bir rapor getirilsin. Özel idare tarafından takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1