Binlerce insan sokaklara akın etti

Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan ve saat 04.08’de meydana gelen 5,9 şiddetindeki deprem Bolu’da etkili oldu. Binlerce vatandaş korkudan sokaklara çıktı. 3’üncü kattan atlayan bir vatandaş yaralandı. Okullar bir günlüğüne tatil edildi. 

23 Kasım 2022 14:40
Binlerce insan sokaklara akın etti

banner63

Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan ve saat 04.08’de meydana gelen 5,9 şiddetindeki deprem Bolu’da etkili oldu. Binlerce vatandaş korkudan sokaklara çıktı. 3’üncü kattan atlayan bir vatandaş yaralandı. Okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Düzce, Bolu ve çevre illerden hissedilen deprem vatandaşları sabaha karşı yataklarında yakaladı. Depremi hisseden binlerce kişi ellerindeki battaniyeli ile sokaklara çıktı. Aileler bebeklerini hemen yanlarını alarak güvenli alanlara hücum etti. Evcil hayvanları olan vatandaşlarda montlarının içerisine ve pusetlerin içerisine koyarak hem kendilerini hem de evcil hayvanlarını korumaya çalıştı. Birçok kafe işletmecisini ise depremin olduğu saatlerde vatandaşların üşümemesi için işletmelerini hizmete açarak ücretsiz sıcak çay ikramında bulundu.

Cumhuriyet Caddesinde bir apartmanın üçüncü katında oturan ve ismi öğrenilemeyen genç vatandaş kendini camdan aşağıya atarak yere çakıydı. Yaralanan genç sağlık ekipleri tarafından hastanede tedavi altına alındı. Bolu Abant Baysal Üniversitesindeki yapılacak ara sınavlar bir günlüğüne ertelendi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, depremin etkili olduğunu belirterek; “Şükürler olsun ki ilimizde önemli derecede olay yaşanmadı. Sadece bir vatandaşımız korku ve panik nedeniyle üçüncü kattan kendini atmış. Tedavisi sürüyor. Birkaç ev ve apartmanda çatlaklar oluşmuş durumdu. Tüm görevliler kendi alanlarında önlenmelerini aldılar. Bolu, Düzce ve depremi hisseden tüm illerimizdeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Deprem anında vize sınavlarına çalışan Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, ilk defa bir depremle karşılaştıklarını ve çok korktuklarını dile getirdiler. Tedbirlerini daha önceden alan aileler ise battaniyelerini yanlarına alarak 7 derecelik havada üşümemek için korunmaya çalıştılar. Vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde olduğu, birbirleriyle dayanışma içerisinde oldukları gözlemlendi. Emniyet görevlileri şehrin her yerinde güvenlik önlemleri alırken Bolu Belediyesi Zabıta ekipleri de çatlaklar oluşan binaların önünde ve çevresinde güvenlik şeritleri oluşturdular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1