Bolu barosu açıklamaya imza koydu

Türkiye Barolar Birliği ve 68 il barosu, İstanbul’daki patlamanın ardından ortak açıklama yaptı, açıklamada, “Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması hepimizin beklentisi, yetkililerin ise sorumluluğudur” denildi. 

15 Kasım 2022 10:18
Bolu barosu açıklamaya imza koydu

banner63

Türkiye Barolar Birliği ve 68 il barosu, İstanbul’daki patlamanın ardından ortak açıklama yaptı, açıklamada, “Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması hepimizin beklentisi, yetkililerin ise sorumluluğudur” denildi.

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde dün meydana gelen patlamaya ilişkin, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Barolar açıklama yayınladı. Türkiye Barolar Birliği tarafından paylaşılan mesajda, “Bugün İstanbul İstiklal Caddesi'nde bir insanlık suçu işlenmiştir” ifadelerine yer verilerek, “Terör saldırısında hayatlarını kaybedenler ve yaralananlar için derin üzüntü, ülkemiz adına kaygı duyuyoruz. En kutsal hak olan yaşam hakkını ve aynı zamanda tüm yurttaşlarımızın güvenlik içerisinde insan onuruna yaraşır şekilde yaşama hakkını hedef alan bu alçak saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması hepimizin beklentisi, yetkililerin ise sorumluluğudur. Terör saldırısında hayatlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Barolar da İstanbul’daki saldırıya yaptıkları ortak açıklama ile tepki gösterdi. 68 il barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan hain terör saldırısında ilk belirlemelere göre 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, onlarca vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye bir kez daha terörün hain yüzü ile karşılaşmıştır. En temel hak olan "Yaşam Hakkını" hedef alan terör saldırılarını ve arkasındaki hain örgütleri bir kez daha lanetliyoruz. Birlik ve beraberliğimize yapılan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır! Türkiye Cumhuriyetinin terörle mücadelesinde devletimizin ve milletimizin her zaman yanındayız. Bu hain terör saldırısında hayatını kaybeden canlarımız ve yaralanan vatandaşlarımız adına fail/faillerden mahkemeler önünde hesap sormak ve en ağır cezaları almalarını sağlamak, hukuki mücadele vermek Barolarımızın görevi ve sorumluluğudur. Bu görev ve sorumluluk bilinci ile soruşturmanın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1