Tanju Özcan'ın cezası belli oldu

Kesin ihraç istemiyle parti disiplinine sevk edilen Tanju Özcan için CHP Yüksek Disiplin Kurulu bugün bir kez daha toplandı. Toplanan kurul beklenenin aksine Başkan Tanju Özcan hakkında ceza kararı verdi. 

26 Eylul 2022 11:51
Tanju Özcan'ın cezası belli oldu

banner63

Kesin ihraç istemiyle parti disiplinine sevk edilen Tanju Özcan için CHP Yüksek Disiplin Kurulu bugün bir kez daha toplandı. Toplanan kurul beklenenin aksine Başkan Tanju Özcan hakkında ceza kararı verdi.

Özcan, MYK tarafından 14 Haziran tarihinde kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan hakkında son toplantısını 22 Ağustos tarihinde yapmıştı. Kurul, Tanju Özcan'ın dosyasının çok yönlü incelenmesi için toplantı 26 Eylül'e ertelenmişti. Üç kez Yüksek Disiplin Kurulu tarafından kararı ertelenen Özcan’a parti tabanında ceza verilmeyeceği yönünde beklenti oluşmuştu. Bugün CHP genel merkezinde toplanan Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a partiden 1 yıl geçici çıkarma cezası verdi. Kurul, Özcan'a verdiği geçici çıkarma cezasını oybirliği ile karara bağladı.

Özcan, sevkin ardından, ''Ben siyaseti hiç kıvırmadan yaptım. Atatürkçü, bütün etnik kimlikleri kucaklayan bir Türk milliyetçisi ve ülkesini çok seven bir anti-emperyalist olduğumu her fırsatta tekrarladım. Çizgim hiç değişmedi, bundan sonra da değişmez. Cumhuriyet Halk Partisi'nin üvey değil, öz evladıyım'' açıklamasında bulunmuştu.

GEÇİCİ ÇIKARMA CEZASI NEDİR?

Hakkında geçici çıkarma cezası verilen parti üyesi, Parti faaliyetlerine katılamaz. Parti organlarına hiçbir teklif yapamaz. Ancak bu hüküm o üyenin parti tüzüğüne, programına, partinin diğer mevzuatına ve organlarının bağlayıcı kararlarına uyması zorunluğunu ortadan kaldırmaz. Geçici çıkarma cezası verilen parti üyelerine, parti içinde hiçbir görev verilemez. Partiden geçici çıkarmayı veya kesin çıkarmayı gerektiren hallerde, disiplin cezası verilmesi için sevk kararı almaya yetkili olan parti organları, tedbir niteliğinde olmak üzere, disiplin kuruluna sevk edilen üyeyi parti içindeki görevlerinden derhal uzaklaştırabilirler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1