Garson öğretim görevlisini dolandırdı

BAİBÜ’de Kadın öğretim görevlisi olarak görev yapan S.C., Mersin’de bir çay ocağında garsonluk yapan 20 yaşındaki K.S.’nin kurbanı olarak 10 bin lira dolandırıldı. Mağdur öğretim görevlisi, “Bir anlık dalgınlığıma geldi” dedi. 

29 Nisan 2022 16:42
Garson öğretim görevlisini dolandırdı

banner63

BAİBÜ’de Kadın öğretim görevlisi olarak görev yapan S.C., Mersin’de bir çay ocağında garsonluk yapan 20 yaşındaki K.S.’nin kurbanı olarak 10 bin lira dolandırıldı. Mağdur öğretim görevlisi, “Bir anlık dalgınlığıma geldi” dedi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava gündeme damgasını vurdu. 41 yaşındaki Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ)’de öğretim görevlisi olarak çalışan S.C. Mersinde bir çay ocağında garsonluk yapan 20 yaşındaki K.S.’nin kurban oldu. Mahkemede tutuksuz yargılanan ve SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılan sanık K.S., üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek; “Bu olayla benim bir ilgim yok. Çay ocağından tanıdığım soyadlarını bilmediğim H. İle E. isimli iki kişi benim aile durumunun iyi olmadığını biliyorlardı. Benden 5 tane banka hesap kartı ile hesaplarımın şifrelerini vermem karşılığı bin 500 lira para verdiler. Hesap kartım onların elindeydi. Bu suçu onlar işledi. Şayet mağdur hanım kabul ederse zararını gidermek istiyorum. Bana 3-4 ay müsaade edin” diyerek mahkeme heyetinden sürü istedi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dolandırıcılık davasında mağdur sıfatıyla duruşmaya katılan BAİBÜ öğretim görevlisi kadın S.C., şunları söyledi; “Başıma bu olay gelmeden önce arkadaşımın İnstagram sitesinden, ‘Merhabalar yapmış olduğum yatırımı 2 defa yaptım ve tekrar kazanç elde ettim. Emeği geçen T.ye ve ekibine teşekkür ederim’ paylaşımını görünce bende kazanmak istedim. T.’nin numarasını isteyerek kendisiyle whatsapp üzerinden görüşme yaptım. Yatırım yapmam için ilk etapta 10 bin lira yatırmamı istedi. Hemen hesabına 10 bir lira yatırdım. Ardından, O. İsimli birisi bana geri dönüş yaparak yatırmış olduğum paranın karşılığında 118 bin lira kazandığımı söyleyerek, 18 bin lira daha yatırmamı isteyince şüphelendim ve 18 bin lirayı yatırmadım. Sonradan öğrendim ki arkadaşımın instagram hesabı çalınmış. Hemen SİBER suçlar şubesine giderek şikayetçi oldum. Bu olay bir anda boşluğuma geldi. Burada sizin karşınızda olmaktan çok üzgünüm. Akılla davranıp kanmamam gerekirdi. Paramın iade edilmesini istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti Mersin’de çay ocağında garsonluk yapan K.S.’nin isteği üzerine duruşmayı Eylül ayına erteledi. Şayet, dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan K.S. zararı karşılamadığı taktirde hapse girecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1