Maske zorunluluğu ile ilgili yeni kararlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kez toplanan Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından maske zorunluluğu ve koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulundu. 

26 Nisan 2022 04:08
Maske zorunluluğu ile ilgili yeni kararlar

banner63

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kez toplanan Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından maske zorunluluğu ve koronavirüs salgını hakkında açıklamalarda bulundu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Salgının artık kitlesel bir tehdit olmaktan çıkmasıyla birlikte Avrupa ülkelerinin hemen tamamı kısıtlamaları malum kaldırmıştır. Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyoruz. Nitekim bugün yapılan koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında bu hususlar değerlendirilmiştir.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske kullanımı vaka sayısı binin altına düşene kadar bir müddet daha devam edecektir. Bilim Kurulunun tavsiyesi 65 yaş üstü ve riskli hastalığı olanların maske kullanamaya devam etmesidir.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ DÜNYADA ÖRNEK

Koskoca devletlerin havalimanlarında sınır kapılarında maske kapma yarışına girdiklerine şahit olduk. Türkiye tüm bu sınamalardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur. Maruz kaldığı büyük yükün altında ezilmeyen sağlık alt yapımız ve fedakarlıklarına şahit olduğumuz sağlık çalışanlarımızla dünyada örnek bir varoluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum.

Tabi bu arada bir de bizim için çok önemli olan bazı hocalarımızı isimlerini de vereceğim onları da ebediyete uğurladık. Merhum Cemil Taşçıoğlu, Murat Dilmener, Feriha Öz gibi salgında hayatını kaybeden hocalarımızın isimlerini verdiğimiz hastanelerimizi bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz.

Son 2 yıldır mesaisinin neredeyse tamamını hiçbir maddi karşılık beklemeksizin salgınla mücadeleye ayıran değerli bilim insanlarımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. 1 milyon 300 bin kişilik sağlık ordumuzun verdiği hizmetleri asla unutmayacağız.

MASKE İLE İLGİLİ YENİ KARARLAR ŞU ŞEKİLDE

Kapalı alanlarda maske kullanım zorunluluğu kaldırıldı

Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında vakalar binin altına düşene kadar devam edecek

Kronik hastaların ve yaşlıların maske takması Bilim Kurulu Tarafından tavsiye ediliyor

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1