Dörtdivan'ı bu hale düşürenler utansın

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bünyesindeki Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) yayınlandı. Buna göre Bolu'nun en çok ve en az gelişmiş ilçeleri de belirlendi. Dörtdivan, gelişmişlik sıralamasında Bolu'nun ilçeleri arasında son sırada yer alırken, Türkiye genelinde 828. sırada yer aldı. 

20 Nisan 2022 18:16
Dörtdivan'ı bu hale düşürenler utansın

banner63

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bünyesindeki Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) yayınlandı. Buna göre Bolu'nun en çok ve en az gelişmiş ilçeleri de belirlendi. Dörtdivan, gelişmişlik sıralamasında Bolu'nun ilçeleri arasında son sırada yer alırken, Türkiye genelinde 828. sırada yer aldı.

Politika, strateji ve kamu uygulamalarına girdi sağlamak amacıyla Türkiye’deki  illerin ve ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişliklerini nesnel olarak ölçen ve karşılaştıran analiz çalışmalarından son olarak Türkiye'nin en gelişmiş ilçeleri tespit edildi. Buna göre;

Merkez ilçe Bolu'nun en gelişmiş ilçesi seçilirken, Türkiye genelinde 83. sırada yer aldı.

Gerede ilçesi Bolu'nun 2. en gelişmiş ilçesi olurken, Türkiye genelinde 333. sırada yer aldı.

Yeniçağ ilçesi Bolu'nun en gelişmiş 3. ilçesi olurken, Türkiye genelinde 374. sırada yer aldı.

Mengen ilçesi Bolu'nun en gelişmiş 4. ilçesi olurken, Türkiye genelinde 464. sırada yer aldı.

Seben ilçesi 5. sırada yer alırken, Türkiye genelinde 571. sırada yer aldı.

Göynük ilçesi 6. sırada yer alırken,  Türkiye genelinde 585. sırada yer aldı.

Mudurnu ilçesi 7. sırada alırken Türkiye genelinde 602. sırada yer aldı.

Kıbrıscık ilçesi 8. sıradayken Türkiye genelinde 756. sırada yer aldı.

Dörtdivan ilçesi son sırada yer alırken Türkiye genelinde 828. sırada yer aldı.

Editörün Yorumu

Neden gelemedikleri belli oldu

Dörtdivan'ın gelişmişlik sıralamasında son sırada yer alması, AK Parti Bolu Milletvekillerinin Dörtdivan'a neden gelemediklerini de göstermiş oldu. En son Milli Eğitim Bakanı'nın Bolu'yu ziyareti sırasında müjde olarak duyurdukları 680 Milyon liranın dağıtılacağı listede Dörtdivan'a pay verilmemesi ve tepkiler üzerine alelacele Yüksekokul geliyor diye paylaşım yapılması olayında görüldüğü gibi Dörtdivan'ın sistemli bir şekilde gelir pastasından payını almasının engellendiği görüldü. Her alanda bu şekilde tecrit edilen Dörtdivan'ın gelişmişlik sıralmasında son sırada yer alması tesadüf değildir. Dörtdivan'ı unutan milletvekillerinin ve onlara her defasında destek çıkan Dörtdivanlı siyasetçilerin, Dörtdivan tükenirken başka yerlere yapılan köprülerle yollarla övünenlerin Dörtdivan'ın son sırada yer almasında sorumluluğu büyüktür. Suçunu bilenler Dörtdivan'a gelemiyorlar.

Dörtdivan'ın hesap sorması gerekir

Gelinen bu noktada Dörtdivan'ın kendisini bu hale düşürenlerden hesap sorması gerekir. Seçimlerde Dörtdivan'ı unutanlerı sandığa gömerek kötü gidişe dur demesi gerekir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Lokman Tunç 2022-04-20 20:57:05

Gayet normal! ASIL sorun ve gerçek şu: GAZİ MUSTAFA KEMÂL ATATÜRK'ten sonra;ADALETSİZ kötü bir eğitim sistemi ile,matematik ağırlıklı,EDEBİYAT'ı zayıf yetiştirilmiş,ileriyi göremeyen MENFAAT cı,kandırılması kolay toplumun, kaçınılmaz sonu budur. Durumdan millet olarak mesulüz..

banner1