Öğrencilerden zam protestosu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki öğrenciler, Bolu Belediyesi'nin özel halk otobüslerine yaptığı zamları protesto etti. 

15 Nisan 2022 12:32
Öğrencilerden zam protestosu

banner63

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki öğrenciler, Bolu Belediyesi'nin  özel halk otobüslerine yaptığı zamları protesto etti. 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesi içinde bulunan aktivite merkezi önünde toplanan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde belediye meclisinin aldığı özel halk otobüsleri ücret tarifesi kararı ile 3,75'den 5TL'ye çıkartılan otobüs zamlarını protesto etti.

Aktivite merkezi önünde "ulaşım haktır engellenemez. Müşteri değil öğrenciyiz" sloganları atan öğrenciler ardından basın açıklaması yaptı:

"Bizler derin bir ekonomik krizin yaşandığı dönemde okuyan üniversite öğrencileriyiz. Artan hayat pahalılığının gölgesinde askeri yaşamın şartlarına mahkum ediliyoruz. Ülkede sürmekte olan ekonomik krizin faturası KYK bursundan ve kredisinden başka geliri olmayan biz öğrencilerden kesilmektedir."

ENFLASYON TARİHİ REKOR KIRDI

"850 TL olan burs ücreti, barınma, beslenme, ulaşım, internet gibi temel haklarımızı bile karşılamamaktadır. Birçoğumuz eğitim hayatımıza devam edebilmek için yarı zamanlı işlerde çalışmak zorunda kalıyoruz. Günümüz koşullarında genç işsizlik, TÜİK verilerinde dahi %20'yi geçmiş, enflasyon tarihi bir rekor kırarken genç olarak yaşamak gittikçe zorlaşmıştır."

"Üniversite öğrencileri krizin sorumlusu değildir. Faturasını ödeyen de olmayacaktır. Ekonomin kötü yönetimi ve öğrenci dostu olduğunu iddia edenlerin zamları hayatımızı zorlaştırmaktadır. Neo Liberal politikalar doğrultusunda özelleştirmeler, sosyal hakların azaltılması, güvencesiz çalışma koşulları biz öğrencilerin bugününü ve geleceğini bataklığa çevirdi."

"Bu ekonomik politikalar sürerken bizler yoksullaştık. Küçük bir azınlığı oluşturan patronların ise cepleri dolmaya devam etti. Ekonomik krizin yarattığı yoksullaşma hayatın her alanını etkiliyor."

ZAM KARARINI KABUL ETMİYORUZ

"Geçtiğimiz günlerde belediye meclisinin aldığı karar ile sözde öğrenci tarifesi 3,75'den 5TL'ye çıkarılmıştır. Faturalarımıza, Temel gıdaya ve kiralara yapılan zamları kabul etmediğimiz gibi Belediye Meclisinden geçen zam kararını da kabul etmiyoruz. Sınav dönemine denk getirilen zam kararı okulumuza ulaşımı kısıtlamakta ve eğitim hakkımızı gasp etmektedir."

"Zenginlere dokunulmayan bu sistemde; olan yine yoksula, öğrenciye, emekçiye oluyor. Ekonomik krizin yükünü biz taşımak istemiyoruz, bu yükü yaşamımızla ödemeyeceğiz."

MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ!

"Meselenin sadece ulaşım zamları olmadığının, topyekün bir zam fırtınasının öğrencileri vurduğunun farkındayız. Dolayısıyla bizlerin hayatını karartan zamların hepsine ve zamları bizlerin sırtına yükleyen düzenin kendisine karşı bir mücadeleyi yükseltmek gerektiğinin bilincindeyiz."

"Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi Öğrencileri olarak Zamların geri alınmasını ve ulaşım imkanlarının genişletilmesini talep ediyoruz. Bütün sıra arkadaşlarımızı haklı taleplerimize sahip çıkmaya üniversitemizin dayanışmacı kültürüne ortak olmaya davet ediyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1