Zincir marketlere sınırlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı esnafların, zincir marketler nedeniyle zor duruma düştüğünü belirlenmesinin ardından zincir marketlere bazı ürünlerin satışının yasaklaması gündeme geldi. KAYNAK: BOLUOLAY.COM OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.boluolay.com/bolu/zincir-marketlere-yeni-uygulama-h74930.html Bolu Olay Gündem Gazetesi 

13 Ocak 2022 12:19
Zincir marketlere sınırlama

banner63

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı esnafların, zincir marketler nedeniyle zor duruma düştüğünü  belirlenmesinin ardından zincir marketlere bazı ürünlerin satışının  yasaklaması gündeme geldi.

Başkan Recep Erdoğan bakkal, mobilyacı, beyaz eşyacı gibi küçük esnafın korunmasını sağlayacak talimat verdi. Küçük esnafı korumak için zincir marketlere belli ürünlerin satışı konusunda sınır geliyor. Önünüzdeki dönemde Meclis'e sunulacak yasa teklifi kapsamında hizmet alanı küçük zincir marketler sigara, telefon, mobilya, beyaz eşya, tekstil gibi ürünleri satamayacak.

Zincir marketler ve AVM'ler ile ilgili TESK ve ilgili meslek kuruluşlarının temsilcileri bakanlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorunlarını iletti. Zincir marketler ile mücadele edemediklerini belirterek belli ürünlerin satışının buralarda sınırlanmasını istedi. AVM'lerin belli saatlerde açılması, aralarına belli bir mesafe konulması gibi talepler de oldu.

Teklifte, 400 metre karenin altındaki marketlere beyaz eşya, telefon, sigara, züccaciye, mobilya, tekstil, ev eşyaları, gibi ürünlerin satışı yasaklanacak. Buralarda sadece gıda ve temizlik maddeleri satılabilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1