Genç oyuncu Görkem Ökten ile söyleşi

Tiyatro sahnelerinin genç oyuncusu, adını çeşitli oyunlarda aldığı rollerle duyuran Görkem Ökten, Bolu Bilge Haber’e konuk oldu. 

16 Aralık 2021 17:11
Genç oyuncu Görkem Ökten ile söyleşi

banner63

Tiyatro sahnelerinin genç oyuncusu, adını çeşitli oyunlarda aldığı rollerle duyuran Görkem Ökten, Bolu Bilge Haber’e konuk oldu. Genç oyuncu Görkem Ökten sorularımızı içtenlikle cevaplandırdı.

Mutlu Bilge: Öncelikle seni tanıyabilir miyiz?

Görkem Ökten: 1998 yılında İstanbul’da doğdum. İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencisiyim. Tiyatroya 2013 yılında Tiyatro Agon’da başladım. Burada temel oyunculuk eğitimi alırken Mersin Halk Eğitimi Merkezinde de uygulamalı tiyatro eğitimi gördüm. Bu süre zarfında çeşitli tiyatro oyunlarında bulundum. Son olarak da BKM’nin yakında çıkacak olan UFO filminin set ekibinde çalıştım.

Mutlu Bilge: Oyuncu olmayı neden istedin?

Görkem Ökten: Ben çocukken akşam kuşaklarında televizyonda Yeşilçam filmleri olurdu ve her akşam oturur Adile Naşit, Münir Özkul, Kemal Sunal gibi o döneme damgasını vurmuş ve bizi etkilemiş o güzel insanların filmlerini izlerdik. 

Kemal Sunal’ın filmlerini izleyip onu daha çok benimsedikçe oyuncu olma isteğim günden güne arttı. Sokakta, evde, atari salonlarında, internet kafelerde, hiç oynama yönümü bırakmadım, bırakamadım. Böyle olunca da ne türde olursa olsun oynamak dertlerimi anlatmakta en iyi yol halindeydi. Oyunculuk sürecine başlarken oyuncunun bir derdi olduğunun ve bu derdi insanlara tek tek anlatmak yerine sahnede toplu bir şekilde anlatmaya geçtiğine inandım. Ben de bunun peşinden gitmeye karar verdim ve var olan dertlerimi sahne üzerinde veya kamera karşısında oyun yoluyla anlatmaya karar verdim. Böylece uygulamaya geçmiş oldum.

Mutlu Bilge: Oyunculuğa dair hedeflerin nedir?

Görkem Ökten: Bilgiye aç bir insanım. Öncelikle her daim gelişen bir oyuncu olmak istiyorum. “Ben oldum” dediğin zaman kaybedersin. Oyunculukla ilgili hedefimbu konuda kendimi geliştirmemi sağlayacak eğitimler almak ve yeni bilgiler kazanıp kendi sınırlarımın dışına çıkarak çok çalışmak...

Mutlu Bilge: Başarı senin için nedir?

Görkem Ökten: Başarı koşullar ne olursa olsun pes etmemek, farklı çıkış yolları bulmak, çabalamak ve denemek demek benim için. Ruhumla bağlantılı olup gerçekten istediğim şeyleri yapmak.

Mutlu Bilge: Güzel bir günün senin için tarifi nedir?

Görkem Ökten: Sağlıklı uyandığım her gün. Hiçbir şeye yetişmeden, sakin sakin, stresi en aza indirip o günün sorumluluklarını yerine getirmek ve akşamında sevdiğin insanlarla oturup bir şeyler içip sohbet etmek benim için güzel bir gündür.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Furkan ÇAKIR 2021-12-19 23:14:12

Helal olsun

Avatar
Şan özbiçer 2021-12-18 12:21:43

Zamanın en iyilerinden…

Avatar
Basar 2021-12-16 01:48:19

başarılarının devamını dileriz

Avatar
Mikail Çardak 2021-12-16 01:45:36

Rol arkadaşım aynı zamanda hayat arkadaşım yakında çok güzel projelerimiz olacak

Avatar
Mert Kartal 2021-12-16 01:42:16

Umarım çok başarılı bir oyuncu olursun dostum

banner1