Bolu’daki siyasi mücadelenin tarafları, birbirlerine en ağır tondan sözlerle saldırdıklarında, bunların kendi davaları için canhıraş bir savaş verdiklerini zannedersiniz. Ancak konu, bunların hepsini kapsayan ortak çıkar alanlarına ve dostlarına geldiğinde aniden ilan edilmemiş bir ateşkes vuku bulur, hepsi derin bir sessizliğe bürünür.

Abdullah Onur isimli adamın biri itirafçı olmuş, 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası almış, İmdat Aslan isimli bir gazeteci de bu adamla münasebeti olan isimlerle ilgili açık seçik iddialarda bulunuyor kimsenin gıkı çıkmıyor. Liderlerine karşı 15 Temmuz İhanetini gerçekleştirenlerle ilgisi olan herkesle mücadele etmesi, hesap sorması gereken AK Parti Bolu İl Başkanlığı sessiz. Bolu Belediyespor Yönetiminde Abdullah Onur bağlantısından ve onun avukatlığını yapan Sinan Barut’tan bahsediliyor Bolu Belediyesi yani Başkan Tanju Özcan sessiz.

İmdat Aslan açıkça, AK Parti Bolu İl Binasının yapımına Abdullah Onur katkıda bulundu, AK Parti Teşkilatının kullandığı aracı Abdullah Onur aldı, Bolu Milletvekili Arzu Aydın Abdullah Onur ile villa yapım işi için sözleşme imzaladı diyor, AK Parti Bolu İl Başkanlığı kafasını kuma gömmüş saklanıyor. Ne Arzu Aydın’a hesap soruyor ne de “Yok böyle bir şey kardeşim, yalan iftira bunlar.” diyemiyor.

Bütün bu iddialara normalde dört elle sarılması gereken, “Şimdi yaktım çıranızı, demek siz bütün bu sayılan şeyleri yaptınız. Hani siz FETÖ ile mücadele ediyordunuz.” demesi gereken CHP Bolu Teşkilatları da sağıra yatmış bekliyor. Ancak Bolu’da ceviz kabuğunu doldurmayacak meseleler olduğu zaman hepsi birer aslan kesiliyor. Kar yolları kapatmış da Belediye açmamış, AK Parti geçmişte karla mücadele aracı almamış falan filan.

Konusu Bolu sınırlarını aşan konuşmalar yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 11 cesur milletvekilini istifa ettirip memlekete hiçbir faydası olmayacak ara seçim için uğraşırken, AK Parti’nin cengaver İl Başkanı Suat Güner cevap vermekte gecikmiyor ve Tanju Özcan’ı istifa edip siyaset yapmaya davet ediyor. Sanki Tanju Özcan şu an siyaset yapmıyormuş gibi bir acayip konuşmalar.

Peki neden İmdat Aslan’ın iddiaları karşısında her iki taraf da susuyor? Meşhur bir deyim hepiniz bilirsiniz, “Babam babanı meyhanede görmüş? Peki senin babanın meyhanede ne işi varmış?” Cevap yok. İşte anlaşılan ortada bunun gibi bir durum var. Yani yaşananlar tam bir kayıkçı kavgası.

Mutlu Bilge
09.02.2022 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1