Bolu, son günlerde kara kışın beraberinde getirdiği sorunlarla boğuşurken, Tanju Özcan’ı yolları açmamakla eleştirenler, kendileri yol açmada o kadar ustalar ki, Bolu’dan nemalandıkça nemalanan, zimmetten tutun da ihale yolsuzluğundan tutuklanmaya kadar her boyaya batmış tiplerin, sessiz sessiz tekrar Bolu’ya gelmelerinin yolunu açıyorlar.

Alaaddin Yılmaz’ın Belediye Başkanlığı döneminde Başkan Yardımcılığı yapan İhsan Ağcan, döndü dolaştı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine (BAİBÜ) Genel Sekreter olarak atandı. Öyle kadersiz Bolu ki, bunlardan bir türlü kurtulamıyor. Nerede problemli şaibeli isim varsa Bolu’da görevlendiriliyor.

Sinop’ta vukuatları had safhaya varan ve en sonunda Bolu’ya gönderilen, Bolu’da da Sinop’taki problemlerin aynısını yaşatan, eşini şube müdürü yapmak için kılıktan kılığa giren ve personele baskı uygulayan Çevre Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt’u daha önce yazmıştım. BAİBÜ’de bilimi körleten, kamuoyunun gitmesini istediği halde yeniden Rektör olarak atanan Mustafa Alişarlı’nın acısı içimizde hala dinmemişken İhsan Ağcan da yanına gönderilerek kadro tamamlanmış oldu.

Bolu’daki siyasetçilerin günlük rutin sorunlar üzerinden birbirleriyle uğraşmaları yerine asıl bunlarla uğraşmaları gerekir. FETÖ İhanetinden ders alınmamış olmalı ki, hala çeşitli cemaatlere yakın okdukları iddia edilen, kamuoyunda konuşulan kişiler Bolu’ya gönderiliyor. Sormadan edemiyoruz; bu Bolu’da ne var? 

FETÖ’cüler Abant’ı merkez yapmak istemişlerdi ve Bolu’dan oldukça fazla FETÖ’cü çıkmıştı. Acaba Bolu hala gizli örgütlenmelerin adamlarının yetiştirildiği Enderun görevi mi yapıyor? Üstelik bu görevlendirmeler yapılırken çoğu kere bizim vekillere danışan bile yok. Onlar geleni gideni alkışlamakla meşguller.

Hadi vekillerden ve AK Partili siyasilerden ümidimiz yok. Her konuda konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan neden bu konularda konuşma gereği duymaz. Şehrül Emin olarak bu olaya bir el atması, “Ne oluyor kardeşim?” diye sorması gerekmez mi?

Ceviz kabuğunu doldurmayacak meselelerde birbirleriyle atışan siyasiler, Bolu’ya dayatma yoluyla gönderilen problemli tiplere repki göstermemek konusunda adeta birbirleriyle anlaşmışlar, ağızlarını bıçak açmıyor. Hal böyle olunca olan Bolu’ya oluyor.

Mutlu Bilge
22.01.2022 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1