Kar yağdığında kardan adam yapmak nasıl çocukların eğlencesi olmuşsa, kardan siyaset yapmak da AK Parti Bolu teşkilatının eğlencesi oldu. 

Bolu son 70 yılın en fazla kar yağışına maruz kalmış, aralıksız yağan kar, açılan yolları tekrar kapatırken, birileri de sıcak mekanlarından ellerini ovuşturarak Bolu Belediyesi’ni yerden yere vuruyor, bilmem kaç bin metrekarelik alanı kardan temizleyemediler, biz olsaydık şöyle yapardık, böyle yapardık diye hizmet dersi vermeye kalkıyorlar.

Her zaman sorduğum soruyu burada bir kere daha yineliyorum; madem ki siz bu kadar iyiydiniz, bu millet sizi neden görevden uzaklaştırdı? Bolu’ya çok hizmet ettiğinizi, kışın kapalı yol bırakmadığınızı savunuyorsunuz, o halde neden hala görevde değilsiniz? Kimseden çıt çıkmıyor. Sükut ikrardan gelir demişler, bu kadar hizmetinize rağmen koltuğu kaybetmişseniz,  sizin kabahatiniz daha büyük demektir.

Bolu Belediyesini beceriksizlikle suçlayanlar, acaba hükümetin sorumlu olduğu alanlarda yani TEM ve TAG otoyollarındaki mağduriyetleri, kapanan yolların geç açılmasını  nasıl izah edecekler? Bolu’dan Bolu Belediyesi sorumlu ise, oralardan da merkezi hükümet sorumlu. Merkezi hükümetin imkanları Bolu Belediyesinden kat ve kat fazla değil mi?

Demek ki, doğa koşullarına karşı insanoğlunun elindeki imkanlar bazen yetersiz kalabiliyormuş. Durum böyle olunca eleştiriyi de adaletli yapmak gerekmez mi? Bir tarafta merkezi hükümetin görev alanında kapanan yollarda kalanları görmeyeceksin, Bolu’daki kapalı yolları herkesin gözüne sokacaksın. Böyle ucuz siyaset olmaz. Bolu halkının, kışın çok kar yağdı, belediye yolları açmakta gecikti diyerek Tanju Özcan’a oy vermeyeceğini düşünmek çok büyük saflık olur. 

Neticede Tanju Özcan, Belediye’nin arşivini yakmadı, İhsan Ağcan gibileri ihale yolsuzluğundan tutuklandığı ve Bolu Belediyesinde de haksız kazanç elde ettiği halde Üniversite’ye Genel Sekreter olarak atamadı. Kar çok yağmış yollar geç açılmış. Varsın tek kusuru bu olsun. 

Mutlu Bilge
21.01.2022 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1