Demokratik yollardan seçim kazanabileceklerine inancı olmayanlar, işi çirkefliğe vurarak zihinleri bulandırmaya, seçmenler üzerinde algı oluşturmaya çabalıyorlar.

Şehit yakınına küfür eden küfürbaz Lütfü, bu gece Resmi Gazete’ye dikkat edin diyerek algı oluşturmaya çalışan ve yalancılığı ortaya çıkınca pişkin pişkin özür dileyen Durmuş Yılmaz ve helalleşeceğiz diyerek çıkış yapan Bay Yalan Kemal Kılıçdaroğlu çaresizliğin, tükenmişliğin dışa vurumudur.

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çıkışı, kaset darbesiyle kendisini CHP Genel Başkanı yapan güçlerin Türkiye’yi içeriden çökertme planlarının bir parçası. Yoksa uzun yıllar iktidar yüzü görmemiş bir partinin helalleşmesi diye bir şey sözkonusu olamaz. Helalleşeceği dönemleri Atatürk dönemine kadar getirmek Cumhuriyetin kurucu partisi CHP üzerinden Türkiye’yi dünya kamuoyuna karşı suç işlemiş göstererek ağır tazminatlara mahkum etme ve bölme stratejisidir. 

Kemal Kılıçdaroğlu ile Atatürkçü - ulusalcı çizgiden uzaklaşan CHP, marjinal bir partiye dönüşmüştür. Bu dönüşüm, marjinal olandan beklendiği gibi istikrarı tehdit eden, beka meselesi haline gelen bölücü bir dönüşümdür. 

Neredeyse Şeyh Sait ve Seyit Rıza’dan bile helalleşme oyunu ile özür dileyecek olan Kemal Kılıçdaroğlu, işi Atatürk hata yapmıştır, O’nun hatasını ben telafi ediyorum demeye getirerek bir yandan Atatürk’ü itibarsızlaştırıyor diğer yandan da kendisini inisiyatif almış yakında iktidar olacak güçlü bir lider gibi göstermeye çalışıyor.

28 Şubat mağdurlarıyla helalleşme çıkışı, muhafazakar kesimi aldatmaya ve oylarını almaya yönelik bir hamle iken 27 Mayıs Darbesi mağdurlarıyla helalleşmemesi iki yüzlülüğünün göstergesidir. 27 Mayıs’ı yapan zihniyet ne ise, 28 Şubat’ı yapan zihniyet te odur ve CHP bu ikisinin de en büyük destekçisidir.

CHP için en öncelikli mesele, kendisini marjinalleştiren, bölücü ve yıkıcı unsurların kucağına atan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kurtarmasıdır. Bunu yapmadan CHP Türkiye için umut olamaz. Türkiye’de son 20 yılda en büyük mesele, güçlü ve akıllı bir muhalefetin bulunmayışıdır. 

Mutlu Bilge
21.11.2021 / İSTANBUL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1