Son dönemlerde gelişen olaylara karşı verdiğimiz tepkiler, bizim ne kadar ideolojik saplantılı, trol ve çifte standartçı olduğumuzu, anlamadan, dinlemeden ve düşünmeden tepki gösterdiğimizi ortaya koyuyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancıların katı atık ve su giderlerine zam yapacağını açıklamasıyla birlikte, sözde hümanist geçinen, Osmanlı hoşgörüsünden dem vuran bazı çevreler ve bu çevrelerin kör takipçileri ortalığı ayağa kaldırmışlardı.

Tanju Özcan’ı ırkçılıkla, Anayasa’ya ve Uluslararası Sözleşmelere aykırı davranmakla suçlamışlar, adeta linç etme yarışına girmişlerdi. O’nlara göre Bolu’nun adı lekelenmişti. Yabancılar konusu şimdilik unutuldu derken, yine Bolu’dan bir ses yükseldi ve bu kanayan yaramızı tekrar gündeme taşıdı. Bolu Valisi Ahmet Ümit yabancılar için davranış kuralllarını içeren bir rehber yayınlamış, yabancılara adeta aba altından sopa göstermiş.

Vali Ahmet Ümit, “yabancılar, gece dışarı çıkmasınlar, kadınlara sabit bakmasınlar, mutfaklarında aşırı baharat kullanmasınlar, Türk Bayrağı’ndan başka bayrakla gezmesinler” şeklinde özetlenebilecek ifadeler kullanmış. Bu ifadeleri Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da desteklemiş. Ama en ilginci, Tanju Özcan’ı yabancılarla ilgili sözlerinden dolayı eleştirenlerin, Vali Ahmet Ümit’i çılgınca desteklemeleridir.

Kadınlar ve Bayrak meselesini bir kenara koyarsak, Vali’nin sözleri Tanju Özcan’ın düşüncelerinden çok daha vahim, çok daha ırkçı ve çok daha kanunsuz sözlerdir. Tanju Özcan’a yapacağı zamla ilgili kanunları hatırlatanlar, Vali Ahmet Ümit’e, “yahu Vali, sen ne dediğinin farkındamısın? Bu ülkede sokağa çıkma yasağı mı ilan edildi, bu ülkede ırkçılık mı var, Türkler gece gezebilir yabancılar gezemez diyorsun? Üstelik bir de yabancıların mutfağına da karışmışsın, sanane adam ne kadar baharat kullanırsa kullansın, bununla ilgili bir kanun, ayet ya da hadis mi var?” diye soramadılar. Nerede o cengaver İnsan Hakları savunucuları?

Neden soramadılar, neden gıkları çıkmıyor? Çünkü Tanju Özcan CHP’li, buradan bir açık yakaladık vuralım, diye düşünüyorlar. İşte çifte standart, samimiyetsizlik ve hatta trollük buna denir. Tanju Özcan’a tepkilerinde samimi olsalardı, bugün ortalığı ayağa kaldırmaları ve Vali’yi derhal açığa aldırmaları gerekirdi. 

Vali’nin konuştukarı doğru ise, Tanju Özcan’ın konuşmaları da doğrudur. Yanlışsa diğeri de yanlıştır.  Benim yabancılar konusundaki düşüncem “kendi öz yurdumuzda garip kalmamaktan” yanadır. Ancak Tanju konuşunca öfke, Vali konuşunca alkış gösterenleri görünce yalan dünyanın yalancıları demeden geçemiyorum. 

Mutlu Bilge
24.09.2021 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1