Dörtdivan’da kaldırım yenileme ve sıcak asfalt çalışmaları esnasında konuşulanlar gösterdi ki,  Dörtdivan bu kafayı değiştirmediği sürece hiç bir yere varamaz. Bir taraf iş yaparken, diğer taraf işi kimin yaptığını, kime teşekkür edilmesi gerektiğini tartışıyor. 

Şu iş bir tamamlansın, işin başındakiler bir açıklama yaparlar, kimler hak ediyorlarsa teşekkürlerini ederler diye düşünen yok. Hak ettiğin halde teşekkürden payını alamamışsan o zaman söylenmesi gerekenleri söylersin. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ankara’da gittiği bir düğünden dönerken şöyle ayak üzeri Dörtdivan’a uğrayıp, devam eden çalışmaları görmek istemiş. Hoşgelmiş, safa gelmiş. Geldi, baktı ve gitti. Ancak Dörtdivan’da birileri bu ziyaretten farklı manalar çıkarmak için olağanüstü gayret sarf ettiler. Bu gayreti sarf ederken en azından şöyle düşünmediler; 2019 Yerel Seçimleri’nden bu yana milletvekilleri Dörtdivan’a adımlarını atmamışlarken, İl Belediye Başkanı Dörtdivan’a gelmiş yapılanlara bakıyor. Başı dik bir şekilde Dörtdivan’ın ortasında dolaşıyor. Katkısı vardır ya da yoktur, o ayrı bir tartışma konusu. Ama gelene kucak açıp, asgari saygıyı gösterip, Dörtdivan için bir şey istense, O’nun imkanlarından da Dörtdivan için faydalanılmaya çalışılsa zarar mı ederiz?

Şu saplantılı siyaset anlayışı, yerini pragmatist siyasete ne zaman bırakacak? Her zaman söylüyorum, burada bir kere daha tekrarlıyorum; siyasette dava diye bir şey yoktur. Siyaset bir hayır kurumu falan değildir. Siyasette gücü elde etmek için, çıkarlar konuşur. Siyasette dava, siyasal elitlerin kitleleri peşlerinden sürüklemek için uydurdukları bir kavramdır. Çıkarları bitenlerin davalarının da kalmaması bundandır. 

Dörtdivan’ın artık kuru dava palavralarıyla kaybedecel zamanı yoktur. Dörtdivanlılar, herkesten bir şeyler elde edebilmek için bir ve beraber olmalıdır. Kendilerine fayda sağlamayanlara sırt çevirebilmelidir. AK Parti Dörtdivan İlçe Teşkilatı’nın yaptığı gibi yangından mal kaçırırcasına bir teşekkür metni yayınlayıp, şu asfalt işinden haberleri bile olmayan ve Dörtdivan’a gelmekten imtina eden iki milletvekiline pay çıkarılmamalıdır. 

Kaldırım yenileme ve sıcak asfalt çalışmasının hikayesini Başkan Hamza Efe mutlaka kendisi anlatacak ve emeği geçenlere hak ettikleri teşekkürü yapacaktır. Bizlere düşen ise kimin yaptığına takılmak yerine, kim yaparsa yapsın yapılanı takdir etmek, daha başka neler yaptırabilirizi düşünmektir.

Mutlu Bilge
21.09.2021 / BOLU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1