Türkiye’de liyakata bakılmadan kamu kurumlarının kadrolarının doldurulmasının bedelini 15 Temmuz İhaneti ile ağır bir şekilde ödemiştik. Beyinlerini FETÖ’ye satan, soruları çalarak ya da torpille kamuda görev alanlar, aldıkları bir işaretle vatana ihanet edebilmişlerdir.

Bu acı tecrübeyi yaşadıktan sonra liyakata bakılmadan hak etmediği mevkilere birilerini atamanın, kul hakkı yemenin yanında vatana ihanetle aynı olduğunu düşünüyorum. Yaşananlardan ders almadığımızın o kadar çok işaretleri var ki hala neden akıllanmadığımızı sorgulamadan edemiyorum.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın eşini İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atadığı haberi haber bültenlerine yansıdığında büyük ses getirmiş neticede rektör görevden alınmıştı. Şimdilerde bu olaya benzer bir durumun Bolu’da yaşandığı yönünde ihbarlar geliyor. Toplumu bilgilendirmek ve yaşanan çarpıklıkları gün yüzüne çıkarmanın, ezilen kesimlerin haklarını savunmak adına bu ihbarları kamuoyu ile paylaşmanın ve gereğinin yapılmasını sağlamanın bir gazeteci ve yazar olarak en büyük görevimizin ve sorumluluğumuzun olduğunu düşünüyorum.

Gelen ihbara göre Bolu’ya Sinop’tan atanan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, eşi Ferda Kurt’u Aralık 2020’de Çed Şube Müdürü olarak atamak istiyor ve bunun için Bakanlığa yazı gönderiyor. Ancak, Sinop’ta da eşi Çed Şube Müdürü olarak görev yapan İl Müdürü Oğuzhan Kurt’a Bakanlık’tan olumsuz cevap geliyor. Bunun üzerine İl Müdürü Oğuzhan Kurt, Çed Şubesi’ne Bakanlık’ın vekaleten atadığı Yücel Onur Yıldız’dan istifa etmesini istiyor. Yücel Onur Yıldız istifa ederse yerine kendi eşi Ferda Kurt’u görevlendirecek. Ancak Yücel Onur Yıldız istifa etmiyor. İstifa etmeyince de Yücel Onur Yıldız’a baskı yapıyor ve apar topar odasından atıyor. Yücel Onur Yıldız bir buçuk ay diğer personel ile aynı odada görevini ifa ediyor. Gelen ihbarda baskıyı İl Müdürü Oğuzhan Kurt ile İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci’nin yaptığı iddia ediliyor. Yücel Onur Yıldız’ın çıkarıldığı odaya Ferda Kurt yerleşiyor ve odaya Tabiat Varlıkları Koruma Şube Müdürü levhası asılıyor.

İddialar bununla da sınırlı değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Mülakat Sınavı 8 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayınca, 10 Şubat 2021 Çarşamba günü İl Müdürü Oğuzhan Kurt, İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü V. ve Bayındır Memur-Sen Bolu İl Başkanı Kerem Aytimur ile birlikte Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ve Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu’nu ziyaret ediyor. 1 Temmuz’da açıklanan sınav sonuçlarında Ferda Kurt ve Kerem Aytimur yüksek puan alarak asil listede yer alıyor.

En başta da ifade ettiğim gibi bunlar iddialar. Bu iddiaların titizlikle soruşturulması ve varsa sorumlular hakkında gereğinin Yüce Türk Milleti adına yapılması gerekir. Umuyorum ki Bolu Valiliği hemen harekete geçecektir.

Mutlu Bilge
05.07.2021 / BOLU
www.bolubilgehaber.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1