Zorbey Kebecigil

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI! - Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'dan alınıyor mu?

11 Mayıs 2021 23:26

banner62

2019-2020 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi Final karşılaşmasına ev sahipliği yapması planlanan Atatürk Olimpiyat Stadyumu için yeniden erteleme söz konusu. Sebebi ise elbette pandemi süreci ve özellikle de finale kalan iki takımın da İngiliz kulübü, yani aynı ülkenin takımı olması. 

Bakıldığında organizasyonun geçtiğimiz sezon için ertelenmesi tüm kamuoyu tarafından anlayışla karşılandı. Tahmin edersiniz ki, bu organizasyon için tonla para harcandı. UEFA Şampiyonlar Ligi Final karşılaşmasının İstanbul'da oynanması futbol organizasyonu olarak bakıldığında oldukça önemli. Fakat bunun dışında ülkeye gelecek olan turistleri de düşünecek olursak, önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Tabii evdeki hesap çarşıya uymadı! Burada en önemli faktörlerden biri de, İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı bölge olarak nitelendirmesi ve pandemi sebebiyle seyehati kısıtlaması oldu. Dolayısıyla tıpkı geçtiğimiz sezon gibi, bu sezon için de erteleme söz konusu. Eğer organizasyon bu sezon da ertelenirse, prestij açısından pek olumlu olacağını düşünmüyorum. Dünya futbolu, daha çok kısa bir süre öncesinde "Avrupa Süper Ligi" krizi yaşamışken ve henüz bu organizasyondan da 3 takım çıkmamışken, gelecekte ne olacağını kestirnek çok mümkün görünmüyor gibi.

Finalin İngiltere'ye taşınması durumda, elbette masrafların kapatılması adına bir takım şartlar söz konusu olacaktır. Bunu da ilerleyen günlerde hep birlikte öğreneceğiz. UEFA ile TFF'nin görüşmeleri olacak. Umarım alınan kararlar ülkemiz için hayırlı olur.  

Zorbey Kebecigil

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

Tüm Yazılar