Tanju Özcan, “Eşofmanlı Şevket Hoca” gibi açıkladı

SİYASET, 15 Temmuz 2021 14:13

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Dağı Tüneli’nin CHP tarafından patates deposu yapılmak istendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 yıldır kandırıldığını söyleyerk, “Bu fikri ortaya atan bir CHP’li değil AK Parti’nin kurucu İl Başkanı, 2004’den 2019’a kadar Bolu’nun Belediye Başkanlığını yapmış olan Sayın Alaaddin Yılmaz. Üstelik benim hayatımda Alaaddin Yılmaz’dan duyduğum en mantıklı sözler bunlar.” dedi.

Tanju Özcan, “Eşofmanlı Şevket Hoca” gibi açıkladı

banner62

BOLU - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Dağı Tüneli’nin CHP tarafından patates deposu yapılmak istendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 yıldır kandırıldığını söyleyerk, “Bu fikri ortaya atan bir CHP’li değil AK Parti’nin kurucu İl Başkanı, 2004’den 2019’a kadar Bolu’nun Belediye Başkanlığını yapmış olan Sayın Alaaddin Yılmaz. Üstelik benim hayatımda Alaaddin Yılmaz’dan duyduğum en mantıklı sözler bunlar.” dedi. Özcan ayrıca, Erdoğan’a doğruları söylemeyenlere de tepki göstererek, “Sayın Cumhurbaşkanım bahsedilen tünel o tünel değil, o fikir de CHP’lilerden değil. O fikir bizim kendi İl Başkanımızdan geldi diyemeyenleri, korkakları kınıyorum. Ne farkınız kalıyor sizin FETÖ’cülerden. Niye doğruları söylemiyorsunuz?” ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Göreve geldiğimizde patates deposu yapılması tartışılan, tam 10 hükümet 17 bakan eskiten Bolu Dağı Tüneli’ni rekor sürede hizmete açtık.” sözleri üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Özcan, Eşofmanlı Şevket Hoca gibi eşofmanını giyerek kameraların karşısına geçtiği basın toplantısında, konuyu ilk gündeme getiren kişinin dönemin AK Parti İl Başkanı Alaaddin Yılmaz olduğunu, buna rağmen yıllardır CHP’ye mal edildiğini söyleyerek, duruma tepki gösterdi.

“Maalesef 19 yıldır Türkiye’de bir yalan söyleniyor”

“Yalan ne kadar çok olursa inanan da bir o kadar çok olur” diyen Özcan, “Malesef 19 yıldır Türkiye’de bir yalan söyleniyor. Ve bu yalana herkes inanıyor. Biz bunu defalarca anlattık. Basın toplantılarıyla anlattık, Meclis kürsüsünden anlattık, yerine gidip anlattık, imar planlarından göstererek anlattık. Her şekilde anlattık. En sonunda bize Eşofmanlı Şevket Hoca gibi anlattıracaklar.” ifadelerini kullandı.

“Sayın Cumhurbaşkanı’nı kim kandırıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün konuyu yeniden gündeme getirdiğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanımız yine aynı şeyi yapıyor. Diyor ki, ‘Ey gençler, siz bilmezsiniz bu CHP zihniyeti Bolu Dağı Tüneli’ni yapmayıp oraya patates tüneli yapılacak’ diyor. Arkadaşlar 19 yıldır Sayın Cumhurbaşkanı’nı kim kandırıyor? Önce oradan başlayalım. FETÖ beni kandırdı dedi 17-25’e kadar tamam eyvallah. Çözüm Süreci’nde PKK bizi kandırdı, HDP bizi kandırdı dedi eyvallah. Ama 19 yıldır hala kandırıyorlar bu depo konusunda. Hala doğruları anlatmıyorlar. Hala Sayın Cumhurbaşkanı zannediyor ki Bolu Dağı Tüneli’ni yapmayacaktı CHP zihniyeti. Kaldı ki onun dediği CHP zihniyeti ne zaman iktidar olmuş onu da sorgulamak lazım. Yani o tünel yapılmaya başlandığında, bittiğinde ortada bir CHP iktidarı yok. Deprem olduğunda bir CHP iktidarı yok. Defalarda anlattık her şekilde anlattık.  Buradaki AK Partili arkadaşlara söyledim, bakın kaç tane il başkanı, kaç tane milletvekili geldi geçti Sayın Erdoğan, Sayın Binali Yıldırım, Sayın Davutoğlu defalarca burada mitingler yaptı. Sürekli ‘patates kafalı CHP’liler’ denildi.”  dedi.

“Şuan ki tünelle bizim bahsettiğimiz tünel arasında 3 kilometre mesafe var”

12 Kasım 1999 yılında meydana gelen Düzce Depreminde Bolu Dağı Tüneli’nde göçük meydana geldiğini ve tünel güzergahının değiştiğini kaydeden Özcan, “Olayı tekrar anlatayım. Şuan Bolu Dağı Tüneli’nin geçtiği tünel ile bizim bahsettiğimiz tünel arasında 3 kilometrelik mesafe var. Bakın imar planında net olarak görüyorsunuz. Aralarında hiçbir bağlantı yok. Bakın 12 Kasım Depremi’nde Bolu Dağı Tüneli’nin bir kısmı çöktü. Sonra tünelin güzergâhını değiştirdiler. Ve şimdiki güzergâha aldılar. Burada da atıl 2 tünel kaldı. Sizinle de gittik baktık bu tüneller sağlam.” diye konuştu.

Güzergâhta değişikliğine gidilmesi üzerine AK Parti’nin Kurucu İl Başkanı olan Alaaddin Yılmaz’ın, atıl hale gelen 2 tünelin, patates deposu yapılması fikrini ortaya attığını söyleyen Özcan, “Bu fikri ortaya atan bir CHP’li değil AK Parti’nin kurucu İl Başkanı, 2004’dem 2019’a kadar Bolu’nun Belediye Başkanlığını yapmış olan Sayın Alaaddin Yılmaz. Üstelik benim hayatımda Alaaddin Yılmaz’dan duyduğum en mantıklı sözler bunlar. Evet bu tüneller patates deposu yapılmaya, mantar üretim tesisi yapılmaya uygun. Gittik yerinde açıklama yaptık ve Karayollarına müracaat edeceğiz dedik. 26 Temmuz’da Karayolları’na müracaat etmişiz geçen sene. Demişiz ki buraları bize kiralayın. Karayolları’da bize hiçbir somut gerekçe göstermeden, ancak bizim anlattığımız gibi o tünelle bu tünel alakası olmadığını doğrulamak suretiyle kiralayamayız, su problemi var cevabı verdiler. Suyu biz çekeriz dedik ama bir türlü anlamadıkları için ben de bugün eşofmanımı giydim Eşofmanlı Şevket Hoca gibi sabırla anlatmaya karar verdim.” ifadelerini kullandı.

“Sayın Cumhurbaşkanı’nı 17 yıldır kandıranları kınıyorum”

Olayın gerçeğini AK Partililerin bildiği halde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır kandırıldığını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanı’nı 17 yıldır kandıranları kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım bahsedilen tünel o tünel değil. O fikir CHP’lilerden değil. O fikir bizim kendi İl Başkanımızdan geldi diyemeyenleri, korkakları kınıyorum. Ne farkınız kalıyor sizin FETÖ’cülerden. Niye doğruları söylemiyorsunuz? O da çıkıyor meydan meydan dolaşıp ‘Ey gençler CHP burayı patates deposu yapacaktı’ diyor. Fikir bizden değil. Ama fikir güzel. Biz bu fikri sahiplendik. Madem yıllardır böyle bir şey söyledin, patates kafalı dedin o zaman patates kafalı CHP zihniyetine izin verin orayı patates deposu olarak kullanalım. Sayın Cumhurbaşkanı dün yine bir açıklama yapınca ben de bu açıklamayı eşofmanımı giyip yapmak zorunda kaldım.”  dedi.

“Fahrettin Altun ekibiyle gelsin giyeyim bu eşofmanımı anlatayım”

Özcan son olarak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmalarına da seslenerek,  “Ya Fahrettin Altun denilen bir adam var. O adamın Ankara’da kocaman binası var. Türkiye’de sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili twit atanlara tek tek dava açıyorlar. Eski belediye başkanı ‘evet benim fikrim’ diyor. Burada Mete ağabeyimiz var 2007’de bu fikri destekleyen bir yazı yazmış. Bizim açıklamalarımız var ‘evet doğru mantıklı bir fikir’ diye ama maalesef hiç kimse Sayın Cumhurbaşkanına ‘Sayın Cumhurbaşkanımı o tünel bu tünel değil’ diyemiyor. Fahrettin Altun gelsin ekibiyle birlikte giyeyim bu eşofmanımı yeniden onlara anlatayım. Hatta sayın Cumhurbaşkanımızın danışmanları gelsin onlara da anlayabilecekleri gibi anlatayım. Ama artık yeter! Bu kadar büyük yalan söylenmez. Kaldı ki biz o depoları, eski tünelleri yeniden istiyoruz Bolu ekonomisine kazandırmak için. Bakın Bolu’da patates üreticileri depo olmadığı için patateslerini tüccarlara yerinde çok çok ucuza hatta zararına satmak zorunda kalıyor. Yazık değil mi bu patates üreticisine! Bakın bir mantarcılık faaliyeti başlattık. Eylül’den itibaren Türkiye’nin yüzde mantar ihtiyacının yüzde 15’ini tek başına Bolu karşılayacak. Seneye Mudurnu’ya veya Dörtdivan’a yapacağımız yatırımla mantar üretiminde Türkiye’nin yüzde 30’unu karşılayacağız. İşte böyle depolara ihtiyacımız var.  Ama hala Sayın Cumhurbaşkanını kandırmaya devam ediyorlar, hala Sayın Cumhurbaşkanı kanmaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı da bu yalana o kadar inanmış ki Türkiye’nin her yerinde söylemeye devam ediyor. Ben artık üzüntü duyuyorum. Bolu halkı bizi Şehr-ül Emin olarak seçti. Bütün Türkiye’de söylenen bir yalanın doğru olmadığını söylüyorum.” diye konuştu.

SİYASET, 15 Temmuz 2021 14:13

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Akgül'den Özcan'a sert sözler

Akgül'den Özcan'a sert sözler

Kadir Altundağ, "Hamza Efe usulsüz ruhsatla sanayi alanına villa yapımına göz yumdu"

Kadir Altundağ, "Hamza Efe usulsüz ruhsatla sanayi alanına villa yapımına göz yumdu"

Başkan Tanju Özcan iftiralara karşı hukuki süreç başlattı

Başkan Tanju Özcan iftiralara karşı hukuki süreç başlattı

İlhan Durak net konuştu: Gidecekler!

İlhan Durak net konuştu: Gidecekler!

Kadın personele Başkan Yardımcılığı kıyağı mı?

Kadın personele Başkan Yardımcılığı kıyağı mı?

Tanju Özcan Dörtdivanlılar ile biraraya geldi

Tanju Özcan Dörtdivanlılar ile biraraya geldi

Başkan Özcan’dan 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı

Başkan Özcan’dan 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı

Bolu Belediyesi'nden öğrencilere moral ikramı: Çay ve simit

Bolu Belediyesi'nden öğrencilere moral ikramı: Çay ve simit

Ceren Bağcı yıla madalya ile başladı

Ceren Bağcı yıla madalya ile başladı

Kıbrıscık müzisyenlerini arıyor

Kıbrıscık müzisyenlerini arıyor

İsmail Akgül 3 Milyon BAĞ-KUR emeklisinin sesi oldu

İsmail Akgül 3 Milyon BAĞ-KUR emeklisinin sesi oldu

Cihan Başaran MHP'den aday adayı oldu

Cihan Başaran MHP'den aday adayı oldu

Tanju Özcan yabancı tabelaları indirtti

Tanju Özcan yabancı tabelaları indirtti

Geredespor zirve yarışını sürdürdü

Geredespor zirve yarışını sürdürdü

Mengen'de trafik kazası: 2 yaralı

Mengen'de trafik kazası: 2 yaralı

MHP ve Ülkü Ocakları seçimlere hazır

MHP ve Ülkü Ocakları seçimlere hazır

CHP'de aday adaylığı süresi uzatıldı

CHP'de aday adaylığı süresi uzatıldı

Tanju Özcan; ''Yeni gelmedim geri geldim''

Tanju Özcan; ''Yeni gelmedim geri geldim''

BBC Tanju Özcan'ı manşet yaptı

BBC Tanju Özcan'ı manşet yaptı

JASAT affetmedi

JASAT affetmedi