Kıbrıscık’ın geleceği olacak dev tesiste çalışmalar devam ediyor

Bolu Belediyesi Kıbrıscık ilçesine Kompost Üretim Tesisi kazandırıyor. 16 milyon TL yatırım bedelli tesisin ilçedeki işsizlik sorununun çözümüne katkı sunacağını belirten Kıbrsıcık Belediye Başkanı Emin Tekemen, “Belki yıllar önce böyle yatırımlar yapılmış olsaydı Kıbrıscık nüfusunu kaybetmezdi.” dedi. İlçe sakinleri de yatırımı ‘ilçenin kurtuluşu’ olarak gördüklerini belirterek Başkan Özcan ile Başkan Tekemen’e teşekkür ettiler. 

22 Ekim 2021 18:06
Kıbrıscık’ın geleceği olacak dev tesiste çalışmalar devam ediyor

banner63

Bolu Belediyesi Kıbrıscık ilçesine Kompost Üretim Tesisi kazandırıyor. 16 milyon TL yatırım bedelli tesisin ilçedeki işsizlik sorununun çözümüne katkı sunacağını belirten Kıbrsıcık Belediye Başkanı Emin Tekemen, “Belki yıllar önce böyle yatırımlar yapılmış olsaydı Kıbrıscık nüfusunu kaybetmezdi.” dedi. İlçe sakinleri de yatırımı  ‘ilçenin kurtuluşu’ olarak gördüklerini belirterek  Başkan Özcan ile Başkan Tekemen’e teşekkür ettiler.

Bolu’yu mantar üretimiyle tanıştıran Bolu Belediyesi, bu alanda yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek, Kıbrıscık ilçesine mantarın ham maddesi olan “Kompost Üretim Tesisi” kuruyor. Bolu Belediyesi’nin, 25 dönümlük alan üzerine kurduğu kompost tesisi sayesinde Kıbrıscık ilçesinin hem ilçe ekonomisine katkı sağlanacak hem de mantar üreticileri ham maddeyi daha uygun fiyata temin edebilecek.

Tekemen: “Böyle yatırımlar yapılmış olsaydı Kıbrıscık nüfusunu kaybetmezdi”

16 milyon TL yatırım bedelli Kompost Üretim Tesisi hakkında konuşan Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, tesis sayesinde ilçelerinde genç nüfusun yeniden canlanacağını belirterek, “Bu mantar tesisinin açılacağını duyunca ilçemize yapılması için Tanju Başkandan rica ettik.  O da sağ olsun bize destek oldu. Belki yıllar önce böyle yatırımlar yapılmış olsaydı Kıbrıscık nüfusunu kaybetmezdi. Amacımız her şeyden önce burada istihdam sağlamak. Mevcut kalan gençlerimize sahip çıkıp nüfusumuzu burada arttırabilmek ve bunun içinde Tanju Başkan bize büyük bir katkı sunmuş oldu. Böyle güzel bir tesisin burada açılmış olması bizi ayrıca gururlandırıyor.” dedi.

“Tanju Başkanım gibi herkes buraya bir çivi çaksa Kıbrıscık gelişir”

İlçe halkı da kompost tesisinin kurulmasından memnun olduklarını ifade ederken, yapılan dev yatırımı değerlendiren ilçe sakinlerinden Ersin Oktay Olkan, “Kıbrıscığımız kurtulacak Allah’ın izniyle. Tanju Başkanım gibi herkes buraya bir çivi çaksa Kıbrıscık gelişir. Bugüne kadar biraz yatırımlar yapıldı ama bu kadar büyük bir yatırım ilk defa yapıldı. Allah razı olsun Tanju Başkandan ve Emin Başkandan… Baya güzel bir istihdam olacak.” diye konuştu.

“Bu yatırım ilçenin kurtuluşu olacak”

Cengiz Oflaz isimli vatandaş ise ilçenin şehre göç verdiğine değinerek, “Göçü durdurabilir. Çünkü orada 50-60 kişi çalışacak.” İfadelerini kullandı. Metin Akman’da 16 milyon Tl yatırım bedelli tesis için,  “Çok büyük bir hizmet. Tanju Başkana çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. İlhami Altay, Sabri Çeltek ve Yakup Volkan isimli ilçe sakinleri de yatırımın ilçedeki işsizliğe çözüm olacağını ve bu sayede ilçenin kurtuluşu olacağını söyleyerek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a teşekkür ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1