Dörtdivan Milli Eğitim’in teknik destek talebi kabul edildi

Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Doğu Maramara Kalkınma Ajansı aracılığıyla yapmış olduğu "Dörtdivan İlçesi Sosyal Analiz Raporunun Hazırlanması Teknik Destek Talebi" Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Raporun hazırlanma süreci 150 gün olarak belirlendi. 

16 Eylul 2021 19:10
Dörtdivan Milli Eğitim’in teknik destek talebi kabul edildi

banner63

DÖRTDİVAN - Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Doğu Maramara Kalkınma Ajansı aracılığıyla yapmış olduğu  "Dörtdivan İlçesi Sosyal Analiz Raporunun Hazırlanması  Teknik Destek Talebi" Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Raporun hazırlanma süreci 150 gün olarak belirlendi.

“RİSK KATEGORİLERİNİN BELİRLENMESİNE İHTİYAÇ VARDIR

Dörtdivan Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapışan açıklamada “Dörtdivan’da yıldan yıla artış eğiliminde olan işsizlik ve nitelikli işçi sorunu, Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda nesiller yetiştirme idealine sadece okullar ve öğretmenler aracılığıyla ulaşılamayacağı gerçeği; bu konuda diğer kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, aileler, ebeveynler vs. ile gerçekleştirmenin amaca ulaşmada katkısının tespiti, Üretken ve dinamik nüfus yapısının korunarak nüfusun yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve ülkemiz ekonomisini destekleyecek etkin bir göç yönetiminin oluşturulması, İlçeden göç oranının tespiti ve bu göçün sebepleri, özellikle ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağlayacak uğraşlar geliştirmesi, ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusunda bilinçlendirilmeleri, giderek artan bağımlılık konusunda durum tespiti, bağımlılığın sebepleri konularında objektif, kanıta dayalı, tutarlı ve bilimsel verilere, yapılan çalışmaların birey ve toplum üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesine, geleceğe ilişkin stratejik eylemlerin belirlenmesine, yapılacak çalışmaların sonuca ulaşmasına engel olabilecek etmenlerin tespit edilmesine, risk kategorilerinin belirlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır.” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bütün bu gerekçeler ile yapılan Teknik Destek Başvurusu,  bölgesel ve yerel plan/programlar ile uyumlu, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek alanlarda kurumsal kapasitenin artırılması, program ve proje hazırlanması ve bölgede yaşayan kadın, çocuk ve genç nüfusun ihtiyaç ve taleplerine uygun yenilikçi hizmetlerin/çözümlerin geliştirilmesi amaçlarına yönelik danışmanlık hizmeti sağlanacak şekilde planlanmıştır.

Teknik destek başvurusunun kısa vadede ilk beklenen sonucu Dörtdivan İlçesi Sosyal Analiz Raporudur. Orta ve uzun vadede amacı ise Avrupa Birliği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kamu kuruluşlarına sosyal analiz raporunda belirlenen öncelikli sosyal problemlerin önlenmesi ya da çözümüne yönelik olarak hazırlanacak projelerde rehberlik etmesidir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1