Aşıda sayı 147 bini geçti

Koronavirüsle mücadele kapsamında ilimiz Bolu’da aşılama sayısı 147 bini aştı. Haziran ayı ile birlikte aşı uygulamasında hızlı bir ivme kazanılması bekleniyor. 

31 Mayıs 2021 12:32
Aşıda sayı 147 bini geçti

banner63

Koronavirüsle mücadele kapsamında ilimiz Bolu’da aşılama sayısı 147 bini aştı. Haziran ayı ile birlikte aşı uygulamasında hızlı bir ivme kazanılması bekleniyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında ülkemizde 15 Ocak itibariyle başlatılan aşı uygulamasında adım adım yol katediliyor. 31 Mayıs itibariyle ülkemizde toplam uygulanan aşı sayısı 28 milyon 880 bini geçti. Toplam aşıların 16 milyon 520 binden fazlası 1.doz olarak uygulanırken 12 milyon 350 binden fazlası ise 2.doz olarak uygulandı.

BOLU’DA SAYI 147 BİNİ GEÇTİ

Bolu’da ise İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce hastanelerde koronavirüs aşıları geç saatlere kadar uygulanmaya devam ediyor. Ayrıca sağlık ekiplerince engelli bireylerin aşılanması için sahada çalışmalar özveriyle yürütülüyor. Sağlık Bakanlığı Covid-19 Aşı bilgilendirme sayfasında yer alan verilere göre ilimizde 31 Mayıs itibariyle uygulanan toplam aşı sayısı 147 bini aştı. Toplam uygulanan 147 bin 100’den fazla aşının 82 bin 900’den fazlası 1. doz olarak uygulanırken 64 bin 100’den fazlası ise 2. doz olarak uygulandı.

“KOLLARI SIVIYORUZ”

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından ‘#kollarısıvıyoruz’ etiketiyle paylaşımlar yapmaya başladı. Bakan Koca’nın paylaşımlarında yer verdiği videolarda koronavirüs aşısının güvenilir olduğu ve hafif yan etkilerinin bulunduğu mesajları yer alıyor. Koca ‘Tedbirler ve Aşıyla Covid-19’u Aşıyoruz’ sloganıyla aşı sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet ediyor. Ayrıca aşı tedariki için yapılan anlaşmalar sonrası Haziran ayında gelecek aşılarla uygulamanın hızlı bir ivme kazanması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1