Emine Erdal; “Adnan Menderes ve arkadaşları kısa sürede Türkiye’ye çağ atlattı”

Demokrasi tarihimizde kara bir leke olan 27 Mayıs Demokrasi Darbesi’nin 61. yıldönümü dolayısıyla AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 ilde saat 11:00 itibariyle ortak basın açıklaması düzenlendi. 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin vicdanlarda açtığı yaraların unutulmaması amacıyla gerçekleştirilen açıklamayı AK Parti Bolu İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanı Emine Erdal yaptı 

27 Mayıs 2021 22:22
Emine Erdal; “Adnan Menderes ve arkadaşları kısa sürede Türkiye’ye çağ atlattı”

banner63

Demokrasi tarihimizde kara bir leke olan 27 Mayıs Demokrasi Darbesi’nin 61. yıldönümü dolayısıyla AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 ilde saat 11:00 itibariyle ortak basın açıklaması düzenlendi. 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin vicdanlarda açtığı yaraların unutulmaması amacıyla gerçekleştirilen açıklamayı AK Parti Bolu İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanı Emine Erdal yaptı.

Basın açıklamasına; AK Parti Bolu İl Başkanlığı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Ayşe Bozacı, İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkanı İlker Aktaş, İl Sekreteri Mustafa Nuri Gürsoy, İl Kadın Kolları Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Aygül Yıldırım Uzun, İl Kadın Kollar Başkanlığı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Emine Babalık ve Merkez İlçe Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muhittin Özçelik katıldı. 

“YALAN VE İFTİRALARLA ALGI OLUŞTURARAK ASKERİN NAMLUSUNU ÇANKAYA KÖŞKÜ’NE ÇEVİRDİLER”

“Medeniyet geleneği denildiğinde ilk akıllara gelen Türkiye ve Aziz Milletimiz, demokrasi ve insan hakları adına birçok fedakarlığı göze almış, bu uğurda çok sayıda bedel ödemiştir” diyen Emine Erdal, Her bir vatandaşımızın gönlünde yer edinen, hamuru vatan sevgisi ile yoğrulan milletin evlatları hukukun vesayet altına alındığı dönemlerde işkenceler görmüş ve idam sehpalarında şehit edilmişlerdir. Vesayet ve beraberinde getirdiği darbeler milletimize fayda getirmemiş; milletimizden demokrasisini, ekonomisini, moral ve motivasyonunu koparıp götürmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbe; 27 Mayıs 1960’ta, Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirildi. Milli irade ile arasına perde çekenlerin; insanlığa, demokrasi ve vicdanlara yönelik büyük bir ihaneti olarak hafızalarımıza kazındı. 1950 yılında milli iradenin yüksek teveccühü ile dönemin tek parti zihniyetini geride bırakarak iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa zamanda ortaya koydukları projeler ile Türkiye’ye çağ atlattılar. Milletimizin milli ve manevi değerlerini Anadolu coğrafyasından silmeye çalışan CHP iktidarının antidemokratik uygulamalarını rafa kaldıran merhum Menderes, bilhassa din ve vicdan özgürlüğü konusunda attığı adımlarla milletimizin gönlünde yer edinmiştir. Tek parti rejiminin en büyük ayıplarından olan Türkçe Ezanı özüne döndürerek, Anadolu’nun Ezan-ı Muhammedi’ye olan özlemini gidermiştir. Ancak vatanın yararına olan bu gidişatın önünü tıkamak isteyenler türlü yalan ve iftiralarla algı oluşturarak 1960 yılında, askerin namlusunu Çankaya Köşkü’ne çevirmişlerdir” ifadelerini kullandı. 

“VESAYETE VE DARBECİLERE KARŞI MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK”

Millet iradesine savaş açan, milli ve manevi değerleri yok etmeye odaklı zihniyetin, demokratik yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyduğunu hatırlatan Emine Erdal, “Darbeciler seçilmiş yöneticileri tutuklamış, mizansen yargılamalar ile hukuk dışı şekilde darağacına göndermiştir. Hayatlarına son verilen yalnızca Milletin Vekilleri değil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk Milleti olmuştur. Üzerinden yıllar geçse de söz konusu darbeci zihniyet varlığını devam ettirmiş, en son 15 Temmuz’da da benzer bir senaryo sahneye koyulmuştur. Ancak Milletimiz darbeler ve darbeciler karşısındaki duruşuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur. Millete ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir. Milletimizin feraseti ile ülkemize en kara günleri yaşatanlar tarihin tozlu raflarına, en karanlık günlere tanık olan Yassıada ise tarihe gömülerek bugün “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak mührünü tarihe dercetmiştir. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları burada yaşatılmaya devam edecektir. Bu vesile ile; 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların tekrar etmeyeceğini, her türlü vesayete karşı var olan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyor; demokratik ve özgür bir ülkede yaşayabilmemiz için canlarını feda eden Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1