300 İsrailli Yahudi dünyaya seslendi: Tel Aviv'i durdurun, Filistin'i savunun

İsrail'deki Yahudiler de Filistinlilere yaşatılan insanlık suçlarından rahatsız. Yaşanan zulme kayıtsız kalamayan 300 kadar İsrailli Yahudi, Netanyahu hükümetine karşı çıktıkları ve Yahudilerin üstün oldukları bir sistemi kabul etmediklerini ifade eden bir bildiri yayınladı. 

20 Mayıs 2021 01:14
300 İsrailli Yahudi dünyaya seslendi: Tel Aviv'i durdurun, Filistin'i savunun

banner63

KUDÜS — İsrail'deki Yahudiler de Filistinlilere yaşatılan insanlık suçlarından rahatsız. Yaşanan zulme kayıtsız kalamayan 300 kadar İsrailli Yahudi, Netanyahu hükümetine karşı çıktıkları ve Yahudilerin üstün oldukları bir sistemi kabul etmediklerini ifade eden bir bildiri yayınladı.

'İsrailli Yahudiler ırksal ayrımcılığa son verilmesini istiyor' başlıklı bildiride aynı zamanda uluslararası topluma İsrail'i durdurma ve Filistin'i savunma çağrısı yapılıyor.Gazze Şeridi, Batı Şeria, Kudüs, El-Celil, Negev, Lid, Yafa, Hayfa ve diğer yerlerdeki Filistinlilerin İsrail'e karşı savunulması gerektiğini bildiren İsrailliler, tüm dünyaya ve kendi hükümetlerine seslerini duyurabilmek için imza kampanyası başlattı.

“BUNLAR KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME ÇABALARI"

Özellikle Şeyh Cerrah mahallesinin odağında olduğu "ev çalma" olaylarının gerçek yüzünün, 1967 yılında başlayan "Kudüs'ü Yahudileştirme" çalışmalarının devamı olduğunu savunan İsrailliler, "Biz bu açıklamayı yaparken İsrail Gazze'de bir katliam daha yapmakta. Diğer yandan (Tel Aviv hükümeti) arabulucuların Hamas'la ateşkes yapmak için müzakere çağrılarının hepsini reddetti. Bunun yerine Gazze'deki mahalleleri bombalamaya devam ediyor. İnsanlık dışı abluka, sürüyor." dedi.

“BOYKOT UYGULANMALI"

Bildiride ayrıca, (İsrail'e karşı Boykot, Yatırımı Geri Çekme ve Yaptırım Hareketi olarak bilinen) BDS'nin uygulanması ve bu sayede Filistinlilerin dönüş hakkını vermek ve çözüme ulaşmak için çaba sarf edilmesi istendi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1