BioNTech ile 90 milyon dozluk aşı anlaşması

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları devam ederken ülkemize Pfizer ve BioNTech'ten 90 milyon doz aşı daha geleceği açıklandı. Öte yandan Bolu'da toplam aşılama sayısı 140 bin seviyesine ulaştı. 

20 Mayıs 2021 23:09
BioNTech ile 90 milyon dozluk aşı anlaşması

banner63

Pfizer ve BioNTech'ten yapılan açıklamada, daha önce yapılan anlaşmayla kararlaştırılan 30 milyon dozun üzerine Türkiye’ye 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz ilave aşı tedarik edileceği belirtildi. Açıklamada, toplamda 120 milyon doz aşının, 2021’de dağıtılmasının beklendiği kaydedildi. Biontech Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, amaçlarının, salgını sona erdirmek, hastane yatışlarını azaltmak ve normal hayata dönmeye yardımcı olmak için dünyanın dört bir yanındaki insanlara mümkün olduğunca çok Kovid-19 aşısı sağlamak olduğunu belirterek, “Türkiye'nin vatandaşlarını aşılama çabalarına önemli bir katkıda bulanabildiğimiz ve bize duyulan güven için memnuniyet duyuyoruz” ifadesini kullandı.

BOLU’DA AŞI DURUMU 

Öte yandan Bolu’da aşılama çalışmaları hız kazandı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Bolu'da uygulanan toplam aşı sayısı 140 bin seviyesine çıktı. Toplam aşının 78 binden fazlası birinci, 61 binden fazlası ise ikinci doz olarak uygulandı. Ülkemize ulaşan ve önümüzdeki haftalarda gelecek yeni parti aşılarla Bolu'da da aşılamanın daha da hız kazanması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1