Thodex mağdurunun açtığı davada gelişmeler devam ediyor

Kripto para borsası Thodex şirketinden kripto para satın alarak mağdur olduğunu belirten kişinin, zararının giderilmesi için açtığı alacak davası Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nce kabul edildi. Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi bu olay için yapılan başvuruyu kabul eden ilk mahkeme oldu. 

10 Mayıs 2021 11:50
Thodex mağdurunun açtığı davada gelişmeler devam ediyor

banner63

Haber: Yusuf Belek

Kripto paraların alım-satımına aracılık eden kripto para borsası Thodex, geçtiğimiz ayın sonlarında beri kripto para gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kullanıcılardan gelen bilgilere göre borsada yapılan birçok işlem durdurulmuş ve hesaplara erişilemez hal gelmişti. Sahibi Faruk Fatih Özer’in yurt dışına kaçmasıyla haklarını aramaya çalışan mağdurlar mahkemelere başvuru yaptı ve Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi başvuruyu kabul eden ilk mahkeme oldu.

Dilekçede, İ.Ö’nün davalı şirketin “https://www.thodex.com/” adresli web sitesi üzerinden 15,364 Ethereum cinsinde kripto para satın aldığı, bunun değeri üzerinden davalı şirketin hesabına para yatırdığı anlatıldı.

Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi ise mağdur İ.Ö’nün zararının giderilmesi için açtığı alacak davasını kabul ederek, tensip tutanağını düzenledi. Buna göre mahkeme, davalı Thodex şirketine, bu dava dilekçesinin tebliğinden itibaren cevap dilekçesi ile ilk itirazlarını sunmaları için 2 hafta süre verdi.

Davacının da gelecek cevaba yanıt vermesi için 2 hafta süre tanıyan mahkeme, taraflar arasındaki dilekçe aşamalarını sona ermesinin ardından ön inceleme yapılması için gün belirlenmesini kararlaştırdı. Mahkeme, davalı şirket Thodex’e müzekkere yazılarak, davacı ile aralarında akdedilen sözleşmenin onaylı bir suretinin gönderilmesin istedi.

Davacı vekilinin, Thodex’in tespit edilecek her türlü taşınır, taşınmaz mal varlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına tedbir konması talebinin ise davacı avukatının gerekli belgeleri sunduktan sonra değerlendirilmesini kararlaştıran mahkeme, ön inceleme tahkikat oturumunun ise 9 Kasım’da yapılmasına hükmetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1